Bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding, kunnen voortaan gebruikmaken van een app om aangifte te doen. De app, Crashform genaamd, werd donderdag voorgesteld door Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.
"Een van de grote voordelen van Crashform is de tijdswinst, zowel voor de verzekerden als voor de verzekeraars", zegt Philippe Colle, gedelegeerd bestuurder van Assuralia. Een ander voordeel tegenover het papieren aanrijdingsformulier is ook dat het risico op fouten of onvolledige informatie kleiner zou moeten zijn.
De app, beschikbaar in Google Play en App Store, biedt de verzekerde de mogelijkheid om op voorhand alle persoonlijke en verzekeringsgegevens in te vullen. Als hij/zij dan een aanrijding heeft, kan er via de groene kaart een QR-code gescand worden om de verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval. Vervolgens kunnen beide partijen de omstandigheden van het ongeval invullen, de schade aan de voertuigen aangeven, foto's invoeren. Eenmaal dat gebeurd is, moeten beide partijen de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekenen en doorsturen naar de verzekeraar.
Eén op de 16 Belgen zal de app (of de papieren versie) dit jaar nodig hebben, want volgens de jongste cijfers van Assuralia veroorzaken 6,35 procent van de bestuurders van personenwagens binnen een jaar een ongeval.
Ook de papieren versie van de ongevalsaangifte blijft geldig.
"Een van de grote voordelen van Crashform is de tijdswinst, zowel voor de verzekerden als voor de verzekeraars", zegt Philippe Colle, gedelegeerd bestuurder van Assuralia. Een ander voordeel tegenover het papieren aanrijdingsformulier is ook dat het risico op fouten of onvolledige informatie kleiner zou moeten zijn. De app, beschikbaar in Google Play en App Store, biedt de verzekerde de mogelijkheid om op voorhand alle persoonlijke en verzekeringsgegevens in te vullen. Als hij/zij dan een aanrijding heeft, kan er via de groene kaart een QR-code gescand worden om de verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval. Vervolgens kunnen beide partijen de omstandigheden van het ongeval invullen, de schade aan de voertuigen aangeven, foto's invoeren. Eenmaal dat gebeurd is, moeten beide partijen de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekenen en doorsturen naar de verzekeraar. Eén op de 16 Belgen zal de app (of de papieren versie) dit jaar nodig hebben, want volgens de jongste cijfers van Assuralia veroorzaken 6,35 procent van de bestuurders van personenwagens binnen een jaar een ongeval. Ook de papieren versie van de ongevalsaangifte blijft geldig.
Plusmagazine Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overheden de toegang tot het netwerk van Plusmagazine. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.