Syndici zijn tot op heden niet gemachtigd om zonder expliciete toestemming van elke individuele eigenaar de nodige informatie voor de premie-aanvraag, zoals de EAN-codes, bij Fluvius op te vragen. Met het nieuwe decreet kunnen ze dat voor alle bewoners tegelijk doen en kunnen ze die informatie ook gebruiken.

De privacy van de betrokkenen wordt gewaarborgd doordat de syndici de gegevens alleen mogen gebruiken bij de uitvoering van hun taken en ze alleen maar mogen bewaren voor de duur van hun mandaat voor dat specifieke gebouw.

Het decreet werd ingediend door Vlaams Parlementsleden Robrecht Bothuyne (CD&V), Andries Gryffroy (N-VA) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld).

Syndici zijn tot op heden niet gemachtigd om zonder expliciete toestemming van elke individuele eigenaar de nodige informatie voor de premie-aanvraag, zoals de EAN-codes, bij Fluvius op te vragen. Met het nieuwe decreet kunnen ze dat voor alle bewoners tegelijk doen en kunnen ze die informatie ook gebruiken. De privacy van de betrokkenen wordt gewaarborgd doordat de syndici de gegevens alleen mogen gebruiken bij de uitvoering van hun taken en ze alleen maar mogen bewaren voor de duur van hun mandaat voor dat specifieke gebouw. Het decreet werd ingediend door Vlaams Parlementsleden Robrecht Bothuyne (CD&V), Andries Gryffroy (N-VA) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld).