Als we enkel naar de maand juni kijken, is de terugval nog scherper. Vorige maand telde ons land bijna 101.500 bruggepensioneerden, zo'n 5.700 minder dan een jaar eerder en 19.000 minder dan in april 2010, toen het aantal bruggepensioneerden piekte. Sindsdien slinkt hun aantal gestaag, maar nooit was de daling forser dan in het voorbije halve jaar.

De voorwaarden om in het stelsel te stappen werden door de regeringen van Elio Di Rupo en Charles Michel immers verstrengd. Zo steeg de minimumleeftijd waarop werknemers met brugpensioen kunnen gaan begin dit jaar van 60 naar 62 jaar. Ook het uitzonderingsregime voor mensen met een lange loopbaan of voor wie jarenlang 's nachts heeft gewerkt werd strenger. Het gevolg is dat er steeds minder bruggepensioneerden bijkomen, waardoor de instroom kleiner wordt dan de uitstroom richting het echte pensioen.

Als we enkel naar de maand juni kijken, is de terugval nog scherper. Vorige maand telde ons land bijna 101.500 bruggepensioneerden, zo'n 5.700 minder dan een jaar eerder en 19.000 minder dan in april 2010, toen het aantal bruggepensioneerden piekte. Sindsdien slinkt hun aantal gestaag, maar nooit was de daling forser dan in het voorbije halve jaar. De voorwaarden om in het stelsel te stappen werden door de regeringen van Elio Di Rupo en Charles Michel immers verstrengd. Zo steeg de minimumleeftijd waarop werknemers met brugpensioen kunnen gaan begin dit jaar van 60 naar 62 jaar. Ook het uitzonderingsregime voor mensen met een lange loopbaan of voor wie jarenlang 's nachts heeft gewerkt werd strenger. Het gevolg is dat er steeds minder bruggepensioneerden bijkomen, waardoor de instroom kleiner wordt dan de uitstroom richting het echte pensioen.