1 op 2 werkgevers vinden 55-plussers op de werkvloer een meerwaarde

29/10/13 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Verschillende generaties op de werkvloer geven een meerwaarde aan een onderneming. Dat vindt alvast 4 op 5 werkgevers. Bijna de helft meent dat 55-plussers een meerwaarde creëren. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO bij 117 West-Vlaamse ondernemers.

"Ondanks wat soms beweerd wordt, staan KMO's wel degelijk positief tegenover oudere werknemers", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. "Werknemers zijn het kapitaal van een onderneming en zeker ook oudere werknemers. Ze zijn loyaal, hebben hopen ervaring en veranderen niet zo snel meer van job. Dit doet de rekruteringskosten voor bedrijfsleiders dalen", aldus UNIZO.

Verder blijkt uit de enquête dat 2 op 5 niet van mening is dat de jongere generatie moeilijker te managen is dan de oudere werknemers. 7 op 10 vindt wel dat de jongeren meer gericht zijn op hun privéleven dan oudere werknemers. De ondervraagden ontkrachten ten slotte dat oudere werknemers minder productief zouden zijn dan jongere.

UNIZO erkent wel dat voor werkgevers niet altijd gemakkelijk is om met verschillende generaties in een onderneming om te gaan. Daarom is 'hoe omgaan met generaties op de werkvloer' één van de thema's die aan bod komt op het UNIZO-Ondernemerscongres op 7 november in Kortrijk Expo.

Onze partners