Samen met de start van het nieuwe schooljaar, zijn de meeste Belgen weer aan het werk na een welverdiende vakantie. Ruim een kwart van de werknemers ziet dat vakantiegevoel echter al na enkele dagen verdwijnen en kampt met vakantieblues (28%). Niet verwonderlijk, bijna de helft van de managers treft immers geen maatregelen om werk tijdens afwezigheid van hun medewerkers op te vangen én vakantie is niet voor iedereen een rustperiode.

Actief zijn is altijd een goed idee maar tussen 9 en 11 uur de benen strekken, heeft volgens een recente studie meer effect om het risico op hart- en herseninfarcten te verminderen dan wanneer je overwegend later op de dag beweegt.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Uit het magazine

Op 1 januari 2024 vervelt de pensioenfiche tot een pensioenoverzicht. En daar zit meer achter dan een simpele naamsverandering. Zo zal je als werknemer eindelijk duidelijke informatie krijgen over wat je pensioenplan opbrengt en kost.

Uit het magazine

De vakantie duurt enkele dagen, in het beste geval een paar weken. Maar de herinneringen, die gaan een leven lang mee. Op voorwaarde natuurlijk dat je ze bewaart, bekijkt en deelt. Wanneer heb jij voor het laatst nog door je fotoalbums gebladerd?

De pensioenbonus wordt opnieuw ingevoerd en telt vanaf 1 juli 2024 mee voor wie met pensioen gaat vanaf 1 januari 2025, laat minister van Pensioenen Karine Lalieux weten.

In Venetië moeten dagjestoeristen vanaf 2024 op bepaalde dagen toegang betalen. De gemeenteraad van de Italiaanse dogenstad zette dinsdag het licht op groen voor een belasting van 5 euro voor toeristen die maar enkele uren blijven en niet overnachten.

Al een vijfde van de Belgische werkgevers biedt fietsleasing aan. Dat blijkt uit een bevraging van Securex. Nog eens een kwart wil dat in de toekomst ook gaan doen. Een goede manier om meer mensen op een stalen ros te krijgen, op een fiscaal vriendelijke manier. "Maar het moet dan wel gemakkelijker gemaakt worden voor de werkgever", vindt het hr-bedrijf.

De fiscus gebruikt informatie en foto's van immowebsites en andere onlineplatformen om na te gaan of het kadastraal inkomen (KI) van woningen nog up-to-date is. Een herziening kan huiseigenaars honderden euro's per jaar extra kosten.

De duizend jaar oude Maasstad Huy (Hoei in het Nederlands), halverwege Namen en Luik, kan pronken met een opmerkelijk architecturaal erfgoed. Hoei is de stad van de fonteinen en standbeelden, maar ook van indrukwekkende bouwwerken zoals het Fort en de Collegiale Notre-Damekerk.

AZ Delta heeft met succes de eerste patiënten behandeld met een papierdun implantaat tegen ernstige migraine. De baanbrekende bio-elektronische folie, ontwikkeld door de Nederlandse startup Salvia BioElectronics, werd voor de tweede keer ter wereld geïmplanteerd en voor het eerst in Europa.