't heerlijk avondje vol snoepgoed, overdadige kerstdiners... december is vol verleidingen. Dat is te compenseren met een streng dieet of hardloopschema, maar ook met deze acht kleine stappen kom je een heel eind.

De premie voor de brandverzekering zal in 2023 10,8 procent duurder worden. De stijging is het gevolg van de hogere prijzen van bouwmaterialen de voorbije maanden. Dat schrijft zakenkrant L'Echo woensdag.

Echinacea Purpurea, het plantenextract van de rode zonnehoed, wordt al jaren ingezet om het immuunsysteem te boosten tegen typisch winterse luchtweginfecties. Nieuw onderzoek onder leiding van prof. Wim Vanden Berghe (Universiteit Antwerpen) bevestigt nu deze werking en ontdekte ook een beschermend effect tegen coronavirussen.

Wie bij de autokeuring een rode kaart ontvangt voor een defecte roetfilter, krijgt tijdelijk een jaar de tijd om de roetfilter in orde te brengen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) beslist, zo schrijft Het Belang van Limburg.

In gemeenten met hoge vastgoedprijzen kunnen lokale besturen binnenkort financieel tussenkomen om kavels of woningen voor te behouden voor mensen die een band hebben met de gemeente. Daarvoor heeft de Vlaamse regering een nieuw ontwerp van decreet 'Wonen in eigen streek' (WIES) uitgewerkt. De maatregel is onder meer gericht op de Vlaamse Rand.

Uit het magazine

We slikken, drinken of spuiten ze elke dag, maar lang niet altijd volgens de regels van de kunst. Bij medicatiegebruik kunnen verkeerde gewoonten verstrekkende gevolgen hebben. Apotheker Annelies Vanderlinden geeft een update van de richtlijnen.

De Pensioendienst startte een sensibiliseringscampagne over overlevingspensioen en overgangsuitkering. De bedoeling: mensen die hun partner verliezen op de hoogte brengen welke financiële steun ze kunnen krijgen. Maar... dit geldt enkel voor wie getrouwd is.

Kazerne Dossin, het memoriaal, museum en onderzoekscentrum over Holocaust en Mensenrechten in Mechelen, houdt donderdag haar tiende portrettenceremonie. Daarin krijgen opnieuw 210 mensen die vanuit Mechelen werden gedeporteerd een gezicht. Kazerne Dossin blijft verder zoeken naar de 4.939 foto's van mensen die tot op vandaag geen gezicht kregen.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Voor de aankoop en de financiering met een krediet voor een woning met een aankoopsom tot en met 850.000 euro komt er vanaf 1 januari 2023 een korting voor de kopers. Voor familiale akten zoals een zorgvolmacht of een akte van erfopvolging, wordt het ereloon nu vastgelegd.

Deze maand in Plus Magazine