Op een e-bike zweet je minder, dus het lijkt de ideale fiets om met warme temperaturen een fietstochtje te maken. Maar de hitte kan problemen geven bij een e-bike. Met deze tips bescherm je je kostbare fiets.

Plus Magazine werkt aan een dossier over de vaak hoge kosten die overheidsdiensten ons aanrekenen bij het overlijden van een dierbare of een rechtstreeks familielid zoals een overgebleven ouder, een echtgeno(o)t(e) of een levenspartner. Om ons dossier hard te maken, hebben we jouw hulp nodig.

De derde en laatste restauratiefase van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in de Gentse Sint-Baafskathedraal kan van start gaan met een subsidie van 1,5 miljoen euro van de Vlaamse regering en een verwachte einddatum in het voorjaar van 2026.

In Antwerpen is de aftrap gegeven van het elektrisch deelfietsensysteem dat de komende maanden wordt uitgerold in een gebied met maar liefst 32 steden en gemeenten in de regio's Antwerpen en Waasland. Tegen november zouden er zowat 1.650 deelfietsen beschikbaar moeten zijn, via de app van uitbater Donkey Republic.

Steeds meer Belgen verdienen bij via een flexi-job. In negen maanden steeg het aantal mensen in het fiscaal vriendelijke statuut met zo'n derde tot 103.946, bericht De Tijd.

Uit het magazine

Naast je wettelijk pensioen, bouw je via je werkgever vaak een aanvullend pensioen op, of doe je ook aan pensioensparen via de bank of een verzekeraar. Maar wat zijn de gevolgen voor elk van deze pensioenpijlers, nu inflatie geen tijdelijk fenomeen blijkt?

Op zaterdag 24 september organiseert Plus Magazine opnieuw een Recht & Gelddag. Een aantal sprekers houden boeiende uiteenzettingen over zaken die jou aanbelangen. We stelden alvast 3 vragen aan Ewald Pironet en Michaël Van Droogenbroeck.

Nog een hele maand lang kunnen yogaliefhebbers hun poses uitvoeren in het bijzondere decor van de Antwerpse Sint-Jacobskerk. Een initiatief om mensen opnieuw warm maken om hun eigen erfgoed te ontdekken.

De Vlaamse Belastingdienst lanceerde dit jaar ERFonline, een digitale toepassing om een nalatenschap aan te geven. Sinds 18 juli kan je ook het attest van erfopvolging - dat je nodig hebt om de rekeningen te deblokkeren - online opvragen via MyMinfin.

Het helse voorjaar en begin van de zomer in de luchtvaart leiden tot een stormloop bij claimbedrijven die passagiers helpen een compensatie te krijgen. "In juni zagen we een verdrievoudiging van het aantal claims tegenover mei", zegt Claudio Brosche, juridisch expert bij Flightright woensdag in De Tijd. "In juli waren het er zelfs vier keer zoveel."

Wie een grondige verbouwing plant, zal vanaf volgend jaar ook een nieuwe regenwaterput in rekening moeten nemen. Nu het klimaat wijzigt, en we te maken krijgen met zowel lange droge periodes als zware regenval, trekt de Vlaamse regering op aangeven van minister van Omgeving Zuhal Demir, de volumes van de regenwaterputten op.

Deze maand in Plus Magazine