Je bent eigenaar en je bent van plan jouw woning voor de eerste keer te verhuren. Dan vraag je je waarschijnlijk het volgende af...

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

In 2025 viert de KUL haar 600ste verjaardag. Ze is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Spring mee op de fiets en (her)ontdek nu al dit unieke erfgoed.

Het is weer die tijd van het jaar... Op 30 juni moeten de papieren aangiftes binnen zijn bij de fiscus. Online heb je tijd tot 15 juli. Over de aangifte kan je een boek over schrijven, maar wij zoomen in op de strengere regels voor wie (groot)ouders ten laste neemt.

Hevige buikpijn, diarree, verstopping maar ook vermoeidheid en stemmingswisselingen. De klachten waarmee mensen met coeliakie kampen zijn divers en worden daardoor vaak niet herkend. Maar door gluten op het menu te houden, raakt de darmwand beschadigd met allerlei klachten tot gevolg. Nochtans kan je coeliakie vrij eenvoudig laten opsporen.

Federaal buitenlandminister Sophie Wilmès legde onlangs haar mandaat neer om haar zieke echtgenoot bij te staan. Niet iedereen verkeert echter in een situatie waarin hij/zij zijn/haar werk kan of wil opgeven. Zou u het doen? Of hebt u het gedaan?

De zomervakantie staat voor de deur en voor het eerst in twee jaar kan er weer zonder al te veel beperkingen worden gereisd. Wat doe jij met je huisdier(en) tijdens de vakantie? Kies je een bestemming waar je hen mee naartoe kan nemen? Zoek je een oppas bij jouw thuis of brengen de huisdieren de vakantie door in een pension? Of wordt het toch een staycation?

Uit het magazine

Altijd leuk, een barbecue organiseren aan de waterkant. Maar het kan nog leuker: je gasten meenemen voor een BBQ op wat op een reuzenboei lijkt. Terwijl al dat lekkers aan boord wordt geroosterd, laat je je drijven op het water.

Uit het magazine

Kleur heeft een directe invloed op je humeur en je welzijn. Niet verwonderlijk dat veel mensen net nu meer kleur willen introduceren in hun leven. Het is een positieve reactie op negatief nieuws.

Uit het magazine

Je wordt gevraagd om te getuigen voor de rechtbank. Kan men je hiertoe verplichten, als je dat niet wil? Hoe leg je een getuigenverklaring af? En wat riskeer je als je de waarheid verdraait?

Uit het magazine

Twee jaar pandemie, dat doet wat met je lichaam. Naast coronakilo's, droge ogen en huidproblemen, kregen ook onze voeten het zwaar te verduren en kampen meer mensen met platvoeten.

Gezonde voeding verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Hierbij is het vooral van belang dat je verzadigd vet vervangt door onverzadigd vet, weinig zout eet en zorgt voor veel groenten, fruit en voldoende vezels. Zeven goede ideetjes voor je hart.

Deze maand in Plus Magazine