Na anti-, pre- en probiotica, is er met psychobiotica een veelbelovende nieuwe speler naar voor getreden. Deze term verwijst naar 'goede' darmbacteriën die een gunstig effect hebben op hersenfuncties. Dat maakt ze potentieel bijzonder interessant als behandeling bij psychische klachten zoals depressies.

Spoormaatschappij NMBS lanceert het interactieve spel 'Hello Train' naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit en het Europees Jaar van het Spoor. Het spel is een schattenjacht via een applicatie in het thema van het spoor, zegt NMBS.

Het centrale thema van de Week van de Mobiltieit, die van 16 tot en met 22 september in Brussel plaatsvindt, is "stappen". Iedereen wordt uitgenodigd om de hoofdstad te voet te ontdekken. Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt wil het stappen promoten als volwaardig verplaatsingsmiddel.

Wetenschappers van de UGent, Natuurpunt en ARABEL (Belgisch Arachnologische Vereniging) organiseren de eerste grote spinnentelling in Vlaanderen. Ze roepen iedereen op in tuinen en op koeren kruisspinnen te tellen, zowel overdag als 's nachts.

Voor het eerst in anderhalf jaar kan het ING Art Center in Brussel weer een tentoonstelling organiseren. En na de coronapandemie mag dat iets zijn om vrolijk van te worden. De humor in de kunst bijvoorbeeld, een aspect dat vaak onderbelicht blijft.

Werknemers met een hoge mate van hybride werkregeling, waarbij ze tijd en plaats van hun werk flexibel kunnen bepalen, lopen een lager risico op een burn-out en ervaren meer werkplezier. Dat zegt Idewe, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

Sinds deze maand gelden een aantal stimuli voor een groene bedrijfswagen. En ook wie als particulier kiest voor een elektrische wagen en daarvoor thuis een laadpaal plaatst krijgt een belastingvermindering.

Korte en lange wandelingen met thema's die even gevarieerd zijn als de routes zelf, in Wallonië vind je voor elk wat wils. We stellen onze vijf favoriete routes voor, één in elke provincie.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn mondmaskers niet meer weg te denken. Aangedampte brilglazen, droge ogen,... Voor dragers van een bril of contactlenzen is het heel herkenbaar. In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden zien ze dan ook een stijging van maar liefst 75% wat betreft het implanteren van voorzetlenzen. Een gemakkelijk en omkeerbaar alternatief voor het dragen van een bril of contactlenzen.

De onlineverkoop van voedingsproducten is in opmars in ons land, zo blijkt uit de jongste statistieken van BeCommerce, de Belgische vereniging van e-commercebedrijven. Voedingsproducten (waaronder ook dierenvoeding, red.) kende een stijging met maar liefst 51 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De Vlaamse zorgkoepels roepen op om de coronapas verplicht te maken voor bezoekers van ziekenhuizen en woon-zorgcentra. Dat berichten De Morgen en Het Laatste Nieuws. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", zegt Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro.

Uit het magazine

Je hoeft geen grote roman te schrijven om de impact van het geschreven woord te voelen. Je gedachten aan het papier toevertrouwen kan al een wereld van verschil maken. Voor jezelf.

Uit het magazine

Gezond eten en voldoende bewegen, we weten allemaal hoe het moet. Waarom gaapt er dan zo'n kloof tussen droom en daad? Het zit tussen je oren. Maar als je weet hoe je brein je eetgedrag stuurt, kan je slagen!