Niet alle zorgverleners aangesloten bij een verzekeraar

Een van de aspecten om rekening mee te houden bij het afsluiten van een basis zorgverzekering, is het feit dat doorgaans niet alle zorgverleners zijn aangesloten bij een verzekeraar. Dit betekent dat een behandeling bij een medisch specialist, zoals voorgeschreven is in het behandelplan, mogelijk niet door iedere verzekeraar gedekt zal worden. Je moet in dit geval uitwijken naar een andere specialist of de kosten voor de behandeling zelf betalen. Op deze manier kan een verzekeraar indirect invloed hebben op de samenstelling van een behandelplan en voornamelijk de aangewezen specialisten voor de uitvoering hiervan.

Aanvullende verzekeringen afsluiten

Ook worden behandelingen bij een specialist als een psycholoog of bijvoorbeeld een fysiotherapeut vaak niet allemaal gedekt. Je kunt, afhankelijk van de diagnose die gesteld wordt, een aantal behandelingen vergoed krijgen per jaar. Extra behandelingen moeten zelf bekostigd worden. Ook dit kan invloed hebben op het behandelplan. Mogelijk zijn er de financiële middelen niet om extra behandelingen te kunnen bekostigen. Dit betekent dat het probleem waarmee iemand kampt binnen de behandelingen die wel vergoed worden moet worden opgelost. In sommige gevallen vormt het afsluiten van een aanvullende verzekering de oplossing. Met een aanvullende verzekering wordt vaak een groter aantal behandelingen vergoed.

Medische zorg uitstellen tot een jaar later

Wanneer je zo'n aanvullende verzekering momenteel niet hebt afgesloten, kan dit een reden zijn om een behandeling uit te stellen tot een jaar later. Houd er rekening mee, dat dit vrijwel nooit de voorkeur krijgt van een medisch specialist. Een behandeling dient immers als doel het probleem te verhelpen. Het uitstellen hiervan kan het probleem juist verergeren. Wel kan een behandelplan over meerdere jaren worden uitgesmeerd, om zo de kosten te drukken.

Een van de aspecten om rekening mee te houden bij het afsluiten van een basis zorgverzekering, is het feit dat doorgaans niet alle zorgverleners zijn aangesloten bij een verzekeraar. Dit betekent dat een behandeling bij een medisch specialist, zoals voorgeschreven is in het behandelplan, mogelijk niet door iedere verzekeraar gedekt zal worden. Je moet in dit geval uitwijken naar een andere specialist of de kosten voor de behandeling zelf betalen. Op deze manier kan een verzekeraar indirect invloed hebben op de samenstelling van een behandelplan en voornamelijk de aangewezen specialisten voor de uitvoering hiervan. Ook worden behandelingen bij een specialist als een psycholoog of bijvoorbeeld een fysiotherapeut vaak niet allemaal gedekt. Je kunt, afhankelijk van de diagnose die gesteld wordt, een aantal behandelingen vergoed krijgen per jaar. Extra behandelingen moeten zelf bekostigd worden. Ook dit kan invloed hebben op het behandelplan. Mogelijk zijn er de financiële middelen niet om extra behandelingen te kunnen bekostigen. Dit betekent dat het probleem waarmee iemand kampt binnen de behandelingen die wel vergoed worden moet worden opgelost. In sommige gevallen vormt het afsluiten van een aanvullende verzekering de oplossing. Met een aanvullende verzekering wordt vaak een groter aantal behandelingen vergoed. Wanneer je zo'n aanvullende verzekering momenteel niet hebt afgesloten, kan dit een reden zijn om een behandeling uit te stellen tot een jaar later. Houd er rekening mee, dat dit vrijwel nooit de voorkeur krijgt van een medisch specialist. Een behandeling dient immers als doel het probleem te verhelpen. Het uitstellen hiervan kan het probleem juist verergeren. Wel kan een behandelplan over meerdere jaren worden uitgesmeerd, om zo de kosten te drukken.