De Balearen zijn verrassend gevarieerd. Ibiza doet dromen van zon. De oude, ommuurde bovenstad, de Dalt Vila, is terecht Unesco Werelderfgoed. Het kleine Formentera legde meer dan 30 groene routes aan voor wandelaars en fietsers. Menorca gaat prat op zijn status als uniek natuurreservoir en is tegelijk een openluchtmuseum met megalithische bouwwerken en monumenten zoals taulas, talayots en navetas. En Mallorca? Hieronder sommen we alvast vijf redenen op waarom Mallorca een eiland voor alle seizoenen is.

1. Zicht op zee

De variatie in landschappen op Mallorca is enorm. In de lente lonkt er de pracht van de natuur. Er zijn de mooie stranden en baaien, maar ook duinen, lagunes en zelfs moerassen. Er zijn gebergtes, druipsteengrotten en natuurgebieden. Een paradijs voor wandelaars! Je kunt ook een fiets, een scooter of een auto huren om plekken te verkennen als de wondermooie Cabo Formentor.

Palma de Mallorca, Getty Images
Palma de Mallorca © Getty Images

2. Als het wat meer mag zijn

Hoofdstad Palma de Mallorca huisvest stijlvolle stadshotels als uitvalsbasis voor een wandeling door het verleden, met de Romeinse muren, de gotische kathedraal, de Plaça Mayor, het Almudainapaleis of Bellver. Op Mallorca combineer je het vakantiegevoel met een fascinerende blik op de geschiedenis. Zomer en herfst zijn het uitgelezen moment voor tal van religieuze feesten en allerhande muziekfestivals.

3. In het nieuw

Verkies je winkelplezier, dan kom je elk seizoen aan je trekken. Ontdek lokale producten en verleidelijke merkkledij in de winkelstraten of op markten in Palma of in een van de kuststadjes op het eiland.

Ensaimada - traditioneel spiraalvormig gebak, Getty Images
Ensaimada - traditioneel spiraalvormig gebak © Getty Images

4. Lekker Mallorca

De vele foodfestivals eren de culinaire tradities van het eiland. Proef de sobrasadaworst, de coca de trempó - die vinden ze hier beter dan gelijk welke pizza - en de pittige rijstschotel arròs brut. Desserten bevatten vaak lokale honing of amandelen, maar je kunt ook voor de ensaimada gaan, sinds de 17e eeuw dé lokale zoetigheid. Tip: het najaar leent zich tot een bezoek aan wijndomeinen of culinaire events als TaPalma of Dijous Bo de Inca.

5. Voor een leven in balans

Graag actief tijdens je vakantie? Aan wandel- of fietsroutes is hier geen gebrek. En Mallorca beschikt over een uitstekende sportinfrastructuur. Iets passiever kan ook, als supporter bij de bootwedstrijden in het voorjaar, of als toeschouwer tijdens de festiviteiten in de Paasperiode. Zelfs in de winter is verveling taboe, met sportevenementen op het hele eiland.

Valldemosa, Mallorca, Getty Images
Valldemosa, Mallorca © Getty Images

Reizen naar Mallorca

Brussel heeft in de zomer dagelijks vluchten naar Mallorca. In Charleroi, Luik, Oostende en Antwerpen kan je terecht voor meerdere vluchten per week. In de winter kan je vanuit Charleroi viermaal per week naar Mallorca vliegen. Voor je verblijf boek je rechtstreeks bij een hotel in de gewenste prijs- en luxeklasse of via een touroperator naar keuze.

Meer informatie: www.spain.info. Je kunt ook de Engelstalige brochure over de Balearen downloaden.

De Balearen zijn verrassend gevarieerd. Ibiza doet dromen van zon. De oude, ommuurde bovenstad, de Dalt Vila, is terecht Unesco Werelderfgoed. Het kleine Formentera legde meer dan 30 groene routes aan voor wandelaars en fietsers. Menorca gaat prat op zijn status als uniek natuurreservoir en is tegelijk een openluchtmuseum met megalithische bouwwerken en monumenten zoals taulas, talayots en navetas. En Mallorca? Hieronder sommen we alvast vijf redenen op waarom Mallorca een eiland voor alle seizoenen is.De variatie in landschappen op Mallorca is enorm. In de lente lonkt er de pracht van de natuur. Er zijn de mooie stranden en baaien, maar ook duinen, lagunes en zelfs moerassen. Er zijn gebergtes, druipsteengrotten en natuurgebieden. Een paradijs voor wandelaars! Je kunt ook een fiets, een scooter of een auto huren om plekken te verkennen als de wondermooie Cabo Formentor.Hoofdstad Palma de Mallorca huisvest stijlvolle stadshotels als uitvalsbasis voor een wandeling door het verleden, met de Romeinse muren, de gotische kathedraal, de Plaça Mayor, het Almudainapaleis of Bellver. Op Mallorca combineer je het vakantiegevoel met een fascinerende blik op de geschiedenis. Zomer en herfst zijn het uitgelezen moment voor tal van religieuze feesten en allerhande muziekfestivals.Verkies je winkelplezier, dan kom je elk seizoen aan je trekken. Ontdek lokale producten en verleidelijke merkkledij in de winkelstraten of op markten in Palma of in een van de kuststadjes op het eiland.De vele foodfestivals eren de culinaire tradities van het eiland. Proef de sobrasadaworst, de coca de trempó - die vinden ze hier beter dan gelijk welke pizza - en de pittige rijstschotel arròs brut. Desserten bevatten vaak lokale honing of amandelen, maar je kunt ook voor de ensaimada gaan, sinds de 17e eeuw dé lokale zoetigheid. Tip: het najaar leent zich tot een bezoek aan wijndomeinen of culinaire events als TaPalma of Dijous Bo de Inca.Graag actief tijdens je vakantie? Aan wandel- of fietsroutes is hier geen gebrek. En Mallorca beschikt over een uitstekende sportinfrastructuur. Iets passiever kan ook, als supporter bij de bootwedstrijden in het voorjaar, of als toeschouwer tijdens de festiviteiten in de Paasperiode. Zelfs in de winter is verveling taboe, met sportevenementen op het hele eiland.