Wandel volop tussen contrasten

© Bad Wuennenberg Touristik GmbH/Patrick-Gawandtka

De regio Paderborn is heel verrassend omwille van zijn contrastrijke landschappen, van het laagland Lippe tot het dichte Teutoburgerwoud of het Eggegebergte. De natuur is altijd dichtbij, net zoals de overvloed aan water met de bronnen van de Ems, Lippe, Altenau en Pader en de Aabach-stuwdam. Als wandelaar heb je bijzonder veel mogelijkheden om dit natuurparadijsje van binnenuit te beleven. Tientallen wandelingen, van een halve dag tot meerdaagse hikes, maken het je makkelijk om al dit natuurschoon te ontdekken. De Viadukt Wanderweg (30 km, 18 km in korte versie) neemt je mee naar een stukje spoorweggeschiedenis. Tijdens deze wandeling geniet je van de prachtigste panorama's op het machtige spoorwegviaduct van Altenbeken - de grootste stenen spoorwegbrug van Europa! De Heideland-luswandeling (6,6 km) is een stuk korter maar niet minder mooi. Je wandelt langs uitgestrekte dennenbossen en kleurrijke heidelandschappen in Hövelhof, het karakteristieke decor van het natuurgebied Senne. Hier stelen de in het wild levende Sennerpaarden de show.

© Touristikzentrale Paderborner Land / M. Fortmeier

Zoek het hogerop op de Höhenweg

In Paderborner Land vul je makkelijk een week met enkel wandelen, dankzij de vele wandelroutes tussen de 17 en 30 km lang. Een echt hoogtepunt vormt de panoramische Paderborner Höhenweg met een lengte van 21 kilometer. Hij voert je over aangename bospaden langs het romantische Beketal tussen Altenbeken en Neuenbeken, een van de mooiste dalen in de regio. In het groene dal zie je koeien grazen, de hellingen zijn bedekt met stoere oude beukenbossen en vanop de toppen heb je telkens opnieuw magistrale uitzichten. Je staat hier niet voor niets op het hoogste punt van Paderborn. Natuurlijk ontbreekt een 'Gipfelkreuz' en een 'Gipfelboek' om je klimprestaties op te tekenen ook niet! Tussendoor passeer je cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals het mysterieuze mausoleum van een glasblazer-familie of een fascinerend pestkerkhof midden in het bos. Voor 's middags zijn er talrijke hutten en picknickplaatsen, die je verleiden om een heerlijke pauze te nemen in het indrukwekkende landschap.

© Touristikzentrale Paderborner Land / R. Rohlf

Meer info hier!

De regio Paderborn is heel verrassend omwille van zijn contrastrijke landschappen, van het laagland Lippe tot het dichte Teutoburgerwoud of het Eggegebergte. De natuur is altijd dichtbij, net zoals de overvloed aan water met de bronnen van de Ems, Lippe, Altenau en Pader en de Aabach-stuwdam. Als wandelaar heb je bijzonder veel mogelijkheden om dit natuurparadijsje van binnenuit te beleven. Tientallen wandelingen, van een halve dag tot meerdaagse hikes, maken het je makkelijk om al dit natuurschoon te ontdekken. De Viadukt Wanderweg (30 km, 18 km in korte versie) neemt je mee naar een stukje spoorweggeschiedenis. Tijdens deze wandeling geniet je van de prachtigste panorama's op het machtige spoorwegviaduct van Altenbeken - de grootste stenen spoorwegbrug van Europa! De Heideland-luswandeling (6,6 km) is een stuk korter maar niet minder mooi. Je wandelt langs uitgestrekte dennenbossen en kleurrijke heidelandschappen in Hövelhof, het karakteristieke decor van het natuurgebied Senne. Hier stelen de in het wild levende Sennerpaarden de show.In Paderborner Land vul je makkelijk een week met enkel wandelen, dankzij de vele wandelroutes tussen de 17 en 30 km lang. Een echt hoogtepunt vormt de panoramische Paderborner Höhenweg met een lengte van 21 kilometer. Hij voert je over aangename bospaden langs het romantische Beketal tussen Altenbeken en Neuenbeken, een van de mooiste dalen in de regio. In het groene dal zie je koeien grazen, de hellingen zijn bedekt met stoere oude beukenbossen en vanop de toppen heb je telkens opnieuw magistrale uitzichten. Je staat hier niet voor niets op het hoogste punt van Paderborn. Natuurlijk ontbreekt een 'Gipfelkreuz' en een 'Gipfelboek' om je klimprestaties op te tekenen ook niet! Tussendoor passeer je cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals het mysterieuze mausoleum van een glasblazer-familie of een fascinerend pestkerkhof midden in het bos. Voor 's middags zijn er talrijke hutten en picknickplaatsen, die je verleiden om een heerlijke pauze te nemen in het indrukwekkende landschap.Meer info hier!