De symptomen en oorzaken van rosacea huidziekten

Bij deze aanduiding kunnen er rode vlekken op het voorhoofd, de wangen, de neus en ook op de kin verschijnen. Het plotse opduiken van deze vlekken kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan hevige emoties (woede, verliefdheid, stress, ...). Daarnaast zijn er ook andere zaken, zoals pikante voeding of zware inspanningen, kunnen roodheid gezicht veroorzaken. Iets wat daarna meestal snel weer verdwijnt, maar soms niet en zich tot een vervelende aandoening ontwikkelt. Een variant van deze aandoening is couperose, waarbij onderhuids verwijde bloedvaatjes in het gezicht te zien zijn. Deze blijvend verwijde bloedvaatjes noemt men teleangiëctasieën. Zij kunnen een teken zijn van een atopische huid. Bij een atopische huid is de opperhuid dunner en daardoor gevoeliger voor invloeden van buitenaf.

Het probleem bij rosacea huidziekten is een verwijding van de bloedvaten in bepaalde zones van de huid op het gezicht. Als deze verwijding van voorbijgaande aard is, spreekt men van opstoten of flushes. Vervelend voor wie daar gevoelig voor is, maar niet blijvend. Als deze verwijding zich evolueert naar een blijvende toestand, spreken we van een aandoening die een doelgerichte aanpak behoeft.

Rosacea huidziekten kunnen behandeld worden

Wanneer roodheid in het gezicht vaak optreedt, is het belangrijk om dit probleem op doeltreffende wijze aan te pakken. Agressieve middelen zijn hier zeker uit den boze, omdat de huid door rood te worden blijk geeft van een verhoogde gevoeligheid. De huid is droog en daardoor vatbaarder voor allerlei invloeden van buitenaf. Bioderma weet als geen ander hoe diverse huidproblemen met de juiste producten te behandelen om het optreden van de symptomen te verminderen. Samen met huidspecialisten werden formules ontwikkeld om dit ontsierende probleem doeltreffend aan te pakken. De producten van het gamma Sensibio zijn ideaal om een gevoelige huid te behandelen. Rosacea huidziekten treden immers vooral op bij mensen met een gevoelige huid. Door uw huid met milde, zachte producten te reinigen, vermijdt u irritatie van uw huid en treden rode vlekken minder vaak op. Ook in het gamma Atoderm zijn heel wat geschikte producten om een atopische huid soelaas te bieden en het probleem van roodheid door een overgevoelige huid met een voedende balsem te verbeteren.

Bij deze aanduiding kunnen er rode vlekken op het voorhoofd, de wangen, de neus en ook op de kin verschijnen. Het plotse opduiken van deze vlekken kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan hevige emoties (woede, verliefdheid, stress, ...). Daarnaast zijn er ook andere zaken, zoals pikante voeding of zware inspanningen, kunnen roodheid gezicht veroorzaken. Iets wat daarna meestal snel weer verdwijnt, maar soms niet en zich tot een vervelende aandoening ontwikkelt. Een variant van deze aandoening is couperose, waarbij onderhuids verwijde bloedvaatjes in het gezicht te zien zijn. Deze blijvend verwijde bloedvaatjes noemt men teleangiëctasieën. Zij kunnen een teken zijn van een atopische huid. Bij een atopische huid is de opperhuid dunner en daardoor gevoeliger voor invloeden van buitenaf.Het probleem bij rosacea huidziekten is een verwijding van de bloedvaten in bepaalde zones van de huid op het gezicht. Als deze verwijding van voorbijgaande aard is, spreekt men van opstoten of flushes. Vervelend voor wie daar gevoelig voor is, maar niet blijvend. Als deze verwijding zich evolueert naar een blijvende toestand, spreken we van een aandoening die een doelgerichte aanpak behoeft.Wanneer roodheid in het gezicht vaak optreedt, is het belangrijk om dit probleem op doeltreffende wijze aan te pakken. Agressieve middelen zijn hier zeker uit den boze, omdat de huid door rood te worden blijk geeft van een verhoogde gevoeligheid. De huid is droog en daardoor vatbaarder voor allerlei invloeden van buitenaf. Bioderma weet als geen ander hoe diverse huidproblemen met de juiste producten te behandelen om het optreden van de symptomen te verminderen. Samen met huidspecialisten werden formules ontwikkeld om dit ontsierende probleem doeltreffend aan te pakken. De producten van het gamma Sensibio zijn ideaal om een gevoelige huid te behandelen. Rosacea huidziekten treden immers vooral op bij mensen met een gevoelige huid. Door uw huid met milde, zachte producten te reinigen, vermijdt u irritatie van uw huid en treden rode vlekken minder vaak op. Ook in het gamma Atoderm zijn heel wat geschikte producten om een atopische huid soelaas te bieden en het probleem van roodheid door een overgevoelige huid met een voedende balsem te verbeteren.