Op zoek naar een wandelervaring die zijn gelijke niet kent? Rep je dan naar het NaturWanderPark delux in de noordelijke en de zuidelijke Eifel. Je ontdekt er enkele van de mooiste luswandelingen die Duitsland te bieden heeft.

Noordrijn-Westfalen, net over de Belgische grens, bestaat voor meer dan de helft uit bossen, rivieren en weides. Talrijke natuurparken, steile rotsformaties zoals de Bruchhauser Steine, de machtige Rijn met Schloss Drachenburg en wandelparadijs Sauerland bezorgen je hier een echte topvakantie.

Is dit echt een stuk van Duitsland? De historische locatie Berchtesgaden blaast je van je sokken met hoge toppen die je niet bij onze oosterburen verwacht. Het idyllische decor met bergpanorama's, pittoreske dorpjes en ongerepte natuur vormt een verborgen paradijsje voor outdoorfans.

Om je lichaam en geest écht tot rust te brengen hoef je vaak niet meer te doen dan een stap in de natuur te zetten. En gelukkig hebben ze daar méér dan genoeg van in Baden-Württemberg. Overal in de Duitse deelstaat vind je arrangementen die je laten baden in het groen, en tussen uitgestrekte velden en dichte bossen.

Het Zwarte Woud is een paradijs voor wandelaars en fietsers. De paden en routes zijn er net zo gevarieerd als de natuur zelf. Trek je wandel- en fietsschoenen aan, en ga op ontdekking door dichte wouden, zonnige wijngaarden en machtige riviervalleien.

De deelstaat-met-de-lange-naam is meteen ook het verst gelegen stukje Duitsland. Maar onbekend is onbemind. Want tussen de Oostzee, de rivier de Elbe en het merengebied van Mecklenburg vind je enkele van de mooiste stukjes natuur bij onze oosterburen.