Advertorial

Niemand ziet dat jij goed hoort

Wie niet goed ziet, draagt lenzen of een bril. Zonder gêne, want daar kijkt niemand van op. Voor wie minder goed begint te horen, ligt de drempel naar een hoorapparaat hoger. Jammer, want nefast voor je sociaal leven en zelfs voor je gezondheid. Ten onrechte ook, want bij een onzichtbaar hoorapparaat van Amplifon zal niemand opmerken dat je het draagt.

Minder goed horen, het komt vaak op kousenvoeten. Het wordt wat moeilijker om gesprekken te volgen, het radionieuws te beluisteren als er omgevingslawaai is, te telefoneren met de (klein)kinderen... Wie er last van heeft, blijft het liefst ontkennen. “Want zo’n hoorapparaat...” De argumenten om er toch maar geen aan te schaffen (ik hoor nog genoeg, ik ben nog niet oud,...) gaan voorbij aan het feit dat wie geen zorg draagt voor zijn gehoor, geen zorg draagt voor zijn sociale en mentale gezondheid.

Acht op de tien slechthorenden vinden dat hun levenskwaliteit eronder lijdt.

Een recente wetenschappelijke studie gepubliceerd in het vakblad Human Brain Mapping toont aan dat gehoorverlies, zelfs in gematigde vorm, leidt tot verminderde hersenactiviteit. Wie niet goed hoort, verstaat ook letterlijk minder de betekenis van wat er gezegd wordt. Dat kan een grote impact hebben op je sociaal en emotioneel leven. Acht op de tien slechthorenden vinden dat hun levenskwaliteit eronder lijdt. Verminderd gehoor verhoogt het risico op dementie met 21 procent en op depressie met 43 procent. Denk vooral niet dat je alleen bent: 466 miljoen mensen horen niet zoals het hoort. Tegen 2050 zullen dat er meer dan 900 miljoen zijn.

Geen last maar een lust

De boodschap is glashelder: wil je voluit van het leven, je familie en vrienden blijven genieten, draag dan zorg voor je gehoor. Een hoorapparaat is geen last, maar een lust. Meer nog: een must. Hoog tijd om nader kennis te maken.

Niemand ziet dat jij goed hoort

Vergeet de imposante ‘achter-het-oor’ hoortoestellen die je enkele jaren geleden nog achter de schelp van nonkel of tante zag. Amplifon heeft ze naar het museum verwezen en vervangen door compacte, elegante digitale toestellen met tal van accessoires voor een optimaal resultaat, ook bij sterk tot zeer sterk gehoorverlies. We noemen ze nog ‘klassiek’, maar ze zijn in realiteit heel vooruitstrevend. Ze zijn heel comfortabel, gemakkelijk aan te brengen en robuust.

Ook de angst voor lege batterijen behoort tot het verleden dankzij de snel herlaadbare hoortoestellen. Na amper een halfuur laden is de duurzame lithiumion-batterij van het gehoorapparaat klaar voor zeven uur dienst. ’s Nachts drie uur in de lader en je hoorapparaat staat een hele dag paraat. Oplaadbare toestellen vind je zowel bij de klassieke als bij de technisch verfijnde en erg discrete mini-hoortoestellen.

Nog discreter zijn de in-het-oor gehoorapparaten van Amplifon. Die worden op maat gemaakt en passen perfect in je gehoorgang. Een onzichtbare oplossing voor wie kampt met een licht tot matig gehoorverlies en voor wie een bril draagt.