Wat is eigenlijk het verschil tussen dag- en maandlenzen?

Vincent Molkenboer: "Het principe van daglenzen is eenvoudig: je opent elke dag een nieuwe verpakking en na de lenzen een dag te hebben gedragen, gooi je ze 's avonds weg. Dat heeft als voordeel dat je geen reinigingsvloeistoffen nodig hebt. Maandlenzen doe je 's avonds uit en reinig je met een speciale vloeistof. Je bewaart ze 's nachts in een speciale houder, 's morgens doe je ze - schoon - weer in. Een maand nadat je ze hebt geopend, gooi je ze weg - of je ze nu elke dag in hebt gedaan of maar een paar keer hebt gedragen."

Vincent Molkenboer, practice performance manager voor contactlenzenproducent Alcon., Jerry De Brie
Vincent Molkenboer, practice performance manager voor contactlenzenproducent Alcon. © Jerry De Brie

Kies je voor daglenzen of voor maandlenzen?

Je contactlensspecialist zal je helpen met die keuze. Hij zal je een aantal specifieke vragen stellen over hoe je gemiddelde dag eruit ziet, wanneer je de lenzen wil dragen en wat je specifieke vereisten zijn. Wil je de multifocale lenzen bijvoorbeeld alleen in het weekend dragen, als je op stap gaat of als je gaat sporten, dan zijn daglenzen misschien de aangewezen oplossing. Wil je je lenzen elke dag dragen en heb je er geen probleem mee om ze 's avonds voor het slapen gaan te reinigen, dan zijn maandlenzen misschien meer aangewezen. Wil je de reinigingsvloeistoffen liever vermijden, dan kan je voor daglenzen opteren... Keuze te over!

Wat moet men nog weten over multifocale dag- of maandlenzen?

De techniek heeft niet stilgestaan en multifocale contactlenzen zijn echte pareltjes van techniek geworden. Bij de nieuwe multifocale contactlenzen lopen de verschillende scherptes (voor dichtbij, tussenafstand en veraf) mooi in elkaar over. Dankzij dit design kan je oog op een vloeiende, natuurlijke manier scherpstellen voor een helder zicht op alle afstanden. Proberen is dus de boodschap. Je kan er alleen maar bij winnen en je bent een ervaring rijker.

Wat is eigenlijk het verschil tussen dag- en maandlenzen?Vincent Molkenboer: "Het principe van daglenzen is eenvoudig: je opent elke dag een nieuwe verpakking en na de lenzen een dag te hebben gedragen, gooi je ze 's avonds weg. Dat heeft als voordeel dat je geen reinigingsvloeistoffen nodig hebt. Maandlenzen doe je 's avonds uit en reinig je met een speciale vloeistof. Je bewaart ze 's nachts in een speciale houder, 's morgens doe je ze - schoon - weer in. Een maand nadat je ze hebt geopend, gooi je ze weg - of je ze nu elke dag in hebt gedaan of maar een paar keer hebt gedragen."Kies je voor daglenzen of voor maandlenzen?Je contactlensspecialist zal je helpen met die keuze. Hij zal je een aantal specifieke vragen stellen over hoe je gemiddelde dag eruit ziet, wanneer je de lenzen wil dragen en wat je specifieke vereisten zijn. Wil je de multifocale lenzen bijvoorbeeld alleen in het weekend dragen, als je op stap gaat of als je gaat sporten, dan zijn daglenzen misschien de aangewezen oplossing. Wil je je lenzen elke dag dragen en heb je er geen probleem mee om ze 's avonds voor het slapen gaan te reinigen, dan zijn maandlenzen misschien meer aangewezen. Wil je de reinigingsvloeistoffen liever vermijden, dan kan je voor daglenzen opteren... Keuze te over!Wat moet men nog weten over multifocale dag- of maandlenzen?De techniek heeft niet stilgestaan en multifocale contactlenzen zijn echte pareltjes van techniek geworden. Bij de nieuwe multifocale contactlenzen lopen de verschillende scherptes (voor dichtbij, tussenafstand en veraf) mooi in elkaar over. Dankzij dit design kan je oog op een vloeiende, natuurlijke manier scherpstellen voor een helder zicht op alle afstanden. Proberen is dus de boodschap. Je kan er alleen maar bij winnen en je bent een ervaring rijker.