Advertorial

© Alexandre Lamoureux

Met de fiets door het zuiden van Bretagne

Stap op je fiets en ga op ontdekking door het zuiden van Bretagne met zijn onverwachte pareltjes, bevallige dorpjes en heerlijke specialiteiten! Van de Golf van Morbihan tot Carnac biedt deze streek een flinke dosis Bretoense charme om volop van te genieten. We geven je alvast drie redenen om deze regio met de fiets te gaan verkennen.

1. Door een versnelling lager te schakelen, geniet je meer van het moment

Er is geen haast bij, je fietst gewoon in je eigen tempo en houdt even halt wanneer de gelegenheid zich voordoet, en zo zijn er veel! Elke bocht biedt namelijk een ander uitzicht op de Golf van Morbihan en op de weerkaatsingen van deze kleine binnenzee in het zuiden van Bretagne.

Op het schiereiland Rhuys kom je baaien, landtongen en typische haventjes tegen langs de beveiligde fietspaden. Breng ook zeker een bezoek aan het kasteel van Suscinio. Dit imposante bouwwerk is gelegen tussen de duinen en moerassen en trekt dus zowel natuur- als cultuurliefhebbers aan.

Carnac mag je zeker niet links laten liggen. Met zijn rijke geschiedenis en traditionele Bretoense winkels en straten is dit stadje absoluut de omweg waard. Steek de Boulevard de la Plage over, die fietsers en wandelaars voorrang geeft en die tegelijk de natuuromgeving beschermt.

En om weer op krachten te komen, kun je jezelf trakteren op een welverdiende pauze op een van de vijf zandstranden. Kindvriendelijk, intiem of schaduwrijk, elk van de stranden biedt een eigen sfeer.

Met de fiets door het zuiden van Bretagne
© Plage de Carnac, Thibault Poriel, © Golfe du Morbihan, Alexandre Lamoureux-Office de tourisme Golfe du Morbihan Vannes tourisme

2. Je kunt naar hartenlust genieten van alle lekkernijen, zonder je schuldig te voelen

Door te fietsen, verbrand je calorieën. En dat komt goed uit, want er zijn heel wat lokale specialiteiten te ontdekken in het zuiden van Bretagne!

Als je toevallig in Carnac bent wanneer het markt is, proef dan zeker van de zeevruchten, kazen en ‘kouign-amann’ van de lokale producenten. Je zult het je niet beklagen!

En je hebt ook keuze genoeg als je oesters wilt eten met zicht op zee. Onze favoriete plekjes zijn alvast L’Anse du Pô in Carnac, waar ze oesters met een subtiele hazelnotensmaak serveren, en Maison Jégat in Arradon, waar de oesters nog op de traditionele manier worden gekweekt. Het terras op palen biedt een prachtig uitzicht over de Golf. Over een vakantiegevoel gesproken!

Met de fiets door het zuiden van Bretagne
© Simon Bourcier, Office de tourisme de Carnac, © Maison Jégat à Arradon, Sabine et Laurent Rannou, © Office de tourisme de Carnac

3. Je maakt leuke herinneringen met familie of vrienden

Er is niets beter dan een sportieve vakantie om de band met familie of vrienden aan te halen! Op de fiets kan je namelijk praten, lachen, elkaar uitdagen ... Heb je geen fiets? Geen zorgen! Bij fietsverhuurbedrijven vind je allerlei soorten fietsen, van heel sportieve tot heel originele exemplaren.

Kies bijvoorbeeld voor een fietskar, een ouder-kindtandem of een van de beroemde ‘rosalies’ van Carnac. Wil je er een stevige work-out van maken of het net rustig aan doen? Dan kun je kiezen uit een heleboel mountainbikes of elektrische fietsen.

Laat je je benen liever even rusten? Stap met je fiets de boot op en laat je naar de overzijde van de Golf van Morbihan brengen. In twee minuten win je iets meer dan 20 kilometer. Niet slecht, toch?

En zie je nu waarom Bretagne het best bewaarde geheim van de Fransen is? Wij in ieder geval wel!

Met de fiets door het zuiden van Bretagne
© Golfe du Morbihan, Alexandre Lamoureux-Office de tourisme Golfe du Morbihan Vannes tourisme, © Carnac, Alexandre Lamoureux

Ontdek nog andere activiteiten in Carnac en de Golf van Morbihan:

De mooiste plekken in de Golf van Morbihan

De natuurpracht van Carnac