Overnacht in de bomen

© Andreas Treitz

Stel je voor: 's avonds kruip je met z'n tweetjes in jullie sfeervol verlichte tent, opgehangen tussen twee bomen. Terwijl je twee meter boven de grond hangt, heb je uitzicht op een van de mooiste streken in het Saarland. Het duurt niet lang of het zachte schommelen van de Cloefhänger wiegt je in een zalige slaap. Als je 's ochtends vroeg wakker wordt, blaast een magistraal panorama op het mistige dal van de Saar je helemaal van je sokken. Welkom in de Saarschleife, de mooiste rivierlus van Duitsland! Met een U-bocht splitst de rivier een rots in twee, en zet zo een krachtig uitroepteken in het landschap. Niet te verwonderen dat de vergezichten hier om je aandacht vechten. Een letterlijk hoogtepunt is ook het Boomtoppenpad Saarschleife. Eerst wandel je 800 meter lang via het slingerende pad door het bos, tot op een hoogte van 23 meter. Dan gaat het als een spiraal de lucht in, helemaal tot boven de bomen. Op 42 meter hoogte wacht de uitkijktoren, met alweer een adembenemend uitzicht op het dal van de Saarschleife. Mooier wordt het niet!

© Biosphärenzweckverband Bliesgau/Eike Dubois

Fiets langs rivierlandschappen

In Saarland valt nog heel wat meer te beleven voor actievelingen. Wat dacht je van een fietstocht langs de Bliesgau-Radweg door het UNESCO-biosfeerreservaat Bliesgau? Deze parel met een mozaïek van open natuurlandschappen, beukenbossen en een waterrijk broekland laat het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. Op kleurrijke graslanden vind je bijna de helft van de in Duitsland voorkomende orchideeënsoorten, en ook steenuilen, rode wouwen, waterbuffels en bevers voelen zich hier thuis.

© Eike Dubois

Ook het Nationaal Park Hunsrück Hochwald is eenabsolute insider-tip voor outdoorfans.

De Keltische muur in Otzenhausen laat je kennismaken met de mythische cultuur van de mensen die als eersten neerstreken in het gebied. Nu is deze fascinerende wildernis van maar liefst 10.000 hectare een ongerept paradijs voor biodiversiteit. Tijdens een excursie laat een heuse parkranger je kennismaken met dieren zoals zwarte ooievaars en wilde katten, en neemt hij of zij je mee naar de mooiste bossen en heuvels in het park. Supertip voor gezinnen met kinderen!

Meer info over Saarland, vind je hier.

Stel je voor: 's avonds kruip je met z'n tweetjes in jullie sfeervol verlichte tent, opgehangen tussen twee bomen. Terwijl je twee meter boven de grond hangt, heb je uitzicht op een van de mooiste streken in het Saarland. Het duurt niet lang of het zachte schommelen van de Cloefhänger wiegt je in een zalige slaap. Als je 's ochtends vroeg wakker wordt, blaast een magistraal panorama op het mistige dal van de Saar je helemaal van je sokken. Welkom in de Saarschleife, de mooiste rivierlus van Duitsland! Met een U-bocht splitst de rivier een rots in twee, en zet zo een krachtig uitroepteken in het landschap. Niet te verwonderen dat de vergezichten hier om je aandacht vechten. Een letterlijk hoogtepunt is ook het Boomtoppenpad Saarschleife. Eerst wandel je 800 meter lang via het slingerende pad door het bos, tot op een hoogte van 23 meter. Dan gaat het als een spiraal de lucht in, helemaal tot boven de bomen. Op 42 meter hoogte wacht de uitkijktoren, met alweer een adembenemend uitzicht op het dal van de Saarschleife. Mooier wordt het niet!In Saarland valt nog heel wat meer te beleven voor actievelingen. Wat dacht je van een fietstocht langs de Bliesgau-Radweg door het UNESCO-biosfeerreservaat Bliesgau? Deze parel met een mozaïek van open natuurlandschappen, beukenbossen en een waterrijk broekland laat het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. Op kleurrijke graslanden vind je bijna de helft van de in Duitsland voorkomende orchideeënsoorten, en ook steenuilen, rode wouwen, waterbuffels en bevers voelen zich hier thuis.Ook het Nationaal Park Hunsrück Hochwald is eenabsolute insider-tip voor outdoorfans.De Keltische muur in Otzenhausen laat je kennismaken met de mythische cultuur van de mensen die als eersten neerstreken in het gebied. Nu is deze fascinerende wildernis van maar liefst 10.000 hectare een ongerept paradijs voor biodiversiteit. Tijdens een excursie laat een heuse parkranger je kennismaken met dieren zoals zwarte ooievaars en wilde katten, en neemt hij of zij je mee naar de mooiste bossen en heuvels in het park. Supertip voor gezinnen met kinderen!Meer info over Saarland, vind je hier.