Advertorial

© Anthony Bonal, Ponton Pic du Midi

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën

Lourdes ligt in het midden van de Pyreneeën. De plek staat bovenal bekend voor zijn saamhorigheid en zingeving. Maar wist je dat Lourdes ook heel wat boeiende activiteiten in zijn idyllische landschappen te bieden heeft? Naast zijn spirituele uitstraling biedt Lourdes in de Pyreneeën als vakantiebestemming ook heel wat activiteiten in de natuur en nieuwe belevingen naar wens. Kom je batterijen opladen in deze geprivilegieerde en verbluffende omgeving.

De Cirque de Gavarnie (UNESCO-werelderfgoed), het uitzichtpunt van de Pic du Midi op bijna 3000 m hoogte, wintersportgebieden, kuuroorden ... De natuur van de Pyreneeën rond Lourdes is verrassend mooi en rustgevend. Jij bepaalt welke vakantie je lichaam deze winter nodigt heeft. Kijk wat Lourdes zoal te bieden heeft en geniet met volle teugen!

Voor elk wat wils

Dankzij zijn ideale ligging in het hart van de Pyreneese valleien is Lourdes dé place to be voor wintersportliefhebbers. Naast het fantastische sneeuwtafereel is er ook voor iedereen van alles te doen. Met je gezin, partner of vrienden? Alles kan. Je stelt zelf je programma samen met verschillende belevingen, ontdekkingen, activiteiten en andere escapades in de omgeving. Wedden dat je de energie voelt stromen?

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën
© Pierre Meyer, Raquettes Gavarnie

Voor bergliefhebbers

Laat je door een expert ter zake op sleeptouw nemen en geniet van een onvergetelijke activiteit in de bergen.

1. Sneeuwschoenwandeling

Een gids neemt je mee naar 1731 m hoogte aan het Gaubemeer in Cauterets.

2. Culinaire wandeling

Volg de monitor en ontdek Val d’Azun en zijn vele parels. Nordic walking met talrijke tussenstops waar je streekproducten kunt degusteren.

3. Iglo’s bouwen

Leer samen met je gezin in de natuur een iglo bouwen. Mag het iets avontuurlijker? Maak een stevige sneeuwschoenwandeling en geniet van een onvergetelijke overnachting ... in een iglo!

4. Sleehondentocht

Leer in een magische omgeving met een slee rijden en leid de honden naar de hoogvlakte van Lienz. De basis onder de knie? Tijdens een tocht van 3 km sta jij aan het stuur!

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën
© HPTE Ingrid Saye, Chiens de traineaux à Payolle

Voor sportieve waaghalzen

Bergvakanties zijn het speelterrein bij uitstek voor fervente sporters die houden van fysieke inspanningen.

1. Initiatie toerskiën

Een nieuwe manier om bergflanken en -toppen te beklimmen. Staat je bochtenwerk op punt? Dan ga je samen met een expert op pad en trek je als eerste sporen in de verse sneeuw.

2. Fat Bike

Pierre, monitor bij Fat Bike, laat je plaatsnemen op een van zijn elektrische fietsen met dikke banden voor een tocht in de sneeuw!

3. IJsklimmen

Wedden dat je die prachtige ijswatervallen nooit meer vergeet? Zet onder leiding van een berggids je tanden in een van de 40 routes en maak kennis met dit fascinerende universum!

4. Alpineskiën

In de buurt van Lourdes zijn er talrijke skigebieden! Het gebied Cauterets, Gavarnie, Luz Ardiden, Hautacam en Grand Tourmalet bieden niet enkel uren skiplezier, maar ook leuke skidorpen.

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën
© Jean-Noël Herranz, HPTE, Grand Tourmalet, descente du Pic du Midi

Voor wat warmte en rust

Zachtheid, warmte en gelukzaligheid ... Daar heeft niemand iets tegen in te brengen. In Lourdes en de kuuroorden in de buurt kom je gegarandeerd tot rust. Verzorgingen en massages op maat wachten op jou in het Grand Hôtel Belfry & Spa by ligne St Barth*****, wellness en ontspanning in de kuuroorden van Cauterets, Argelès-Gazost, Luz St Sauveur, Barèges en Bagnères de Bigorre. Deze thermale traditie bestaat hier al sinds de 19e eeuw.

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën
© HPTE, Balnea Loudenvielle Hiver

Naar Lourdes komen

Het hele jaar door verbinden 2 Ryanair-vluchten per week de luchthaven Brussel-Charleroi met de luchthaven Tarbes Lourdes Pyrénnées: https://www.tlp.aeroport.fr/en. De luchthaven bevindt zich op 10 km van Lourdes en in de onmiddellijke nabijheid van bergstations en de grote natuurparken in de Pyreneeën.

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën
© Aéroport Tarbes Lourdes Pyrénées – SPLAR

Bekijk het volledige aanbod activiteiten in Lourdes en in de Pyreneeën.

LOURDES: herbronnen in het midden van de Pyreneeën