In Europa zeggen ongeveer 50% van de mannen en 60% van de vrouwen bezorgd te zijn om haaruitval(*). Eén ding staat vast: haaruitval heeft een zekere impact op ons moreel en zelfvertrouwen. Voordat je met een behandeling start, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen, zodat de juiste strategie kan worden bepaald. Bij twijfel raden we je aan om een arts te raadplegen.

Erfelijkheid

Androgenetische alopecia is toe te schrijven aan een overgevoeligheid voor androgenen, wat erfelijk is. Deze haaraandoening treft ook vrouwen, zij het in mindere mate. Met elke cyclus worden de haartjes fijner en vertraagt het vernieuwingsproces totdat het definitief stopt. Lotions met minoxidil, finasteride of dutasteride remmen het haarverlies af en stimuleren de haargroei in bepaalde gevallen. Maar zij kunnen het proces niet omkeren.

Menopauze

Door de vermindering van oestrogeen en progesteron als gevolg van de menopauze verandert de haarcyclus. De haren worden fijner en groeien trager. Tegelijk neemt de aanmaak van androgenen (testosteron) toe, waardoor het haar uitvalt. Om de aanmaak van keratine te stimuleren en de haardos weer voller te maken, wordt aangeraden om een kuur op basis van B-vitaminen, zink en omega 3 te volgen.

Tijdelijk trauma

Het haar kan ook tijdelijk uitvallen na een periode van stress of intense vermoeidheid, een chirurgische ingreep of een koolhydraatarm dieet. Deze vorm van haaruitval, die telogeen effluvium wordt genoemd, doet zich meestal drie maanden nadien voor en treft de 15% haren die zich in de telogene fase bevinden. Een kuur van vier maanden met voedingssupplementen (zwavelhoudende aminozuren), vitaminen en voldoende rust biedt al mooie resultaten.

Seizoenswisseling

Aan het begin van de herfst en de lente valt op dat we heel wat haar verliezen, wat gelukkig niet onomkeerbaar is. In het najaar hebben we daar zelfs nog iets meer last van, vooral in de maand oktober. Ook dan kan een preventieve kuur met voedingssupplementen de schade beperken.

Opkikker

De nummer 1* van de voedingssupplementen voor haar en nagels in apotheken sinds 40 jaar, Phytophanère van Phyto, levert het haar al het nodige voor meer kracht, groei en volume. De natuurlijke formule op basis van plantenextracten, vitamine B, C en E, zink en bernagieolie bevordert de groei van de zogenaamde 'huidaanhangsels', zoals haar en nagels. Voor een gezonde haardos wordt aangeraden om tweemaal per jaar, in de herfst en in de lente, een kuur van vier maanden te volgen.

Leuke extra: Phytophanère heeft ook een impact op de kwaliteit van de nagels. Voor sterke en gezonde nagels!

Phytophanère, Phyto : aanbevolen verkoopprijs € 36,50 promotieformaat (2 maanden kopen, 2 maanden gratis).

Verkrijgbaar in de apotheek en drogisterij. Meer info op Phyto-Paris.be.

*Bron IQVIA - totale omzet voor Frankrijk, Italië, Spanje, België en Duitsland - juli 2019/juni 2020

(*) Studie IPSOS 2003

In Europa zeggen ongeveer 50% van de mannen en 60% van de vrouwen bezorgd te zijn om haaruitval(*). Eén ding staat vast: haaruitval heeft een zekere impact op ons moreel en zelfvertrouwen. Voordat je met een behandeling start, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen, zodat de juiste strategie kan worden bepaald. Bij twijfel raden we je aan om een arts te raadplegen.Androgenetische alopecia is toe te schrijven aan een overgevoeligheid voor androgenen, wat erfelijk is. Deze haaraandoening treft ook vrouwen, zij het in mindere mate. Met elke cyclus worden de haartjes fijner en vertraagt het vernieuwingsproces totdat het definitief stopt. Lotions met minoxidil, finasteride of dutasteride remmen het haarverlies af en stimuleren de haargroei in bepaalde gevallen. Maar zij kunnen het proces niet omkeren.Door de vermindering van oestrogeen en progesteron als gevolg van de menopauze verandert de haarcyclus. De haren worden fijner en groeien trager. Tegelijk neemt de aanmaak van androgenen (testosteron) toe, waardoor het haar uitvalt. Om de aanmaak van keratine te stimuleren en de haardos weer voller te maken, wordt aangeraden om een kuur op basis van B-vitaminen, zink en omega 3 te volgen.Het haar kan ook tijdelijk uitvallen na een periode van stress of intense vermoeidheid, een chirurgische ingreep of een koolhydraatarm dieet. Deze vorm van haaruitval, die telogeen effluvium wordt genoemd, doet zich meestal drie maanden nadien voor en treft de 15% haren die zich in de telogene fase bevinden. Een kuur van vier maanden met voedingssupplementen (zwavelhoudende aminozuren), vitaminen en voldoende rust biedt al mooie resultaten.Aan het begin van de herfst en de lente valt op dat we heel wat haar verliezen, wat gelukkig niet onomkeerbaar is. In het najaar hebben we daar zelfs nog iets meer last van, vooral in de maand oktober. Ook dan kan een preventieve kuur met voedingssupplementen de schade beperken.De nummer 1* van de voedingssupplementen voor haar en nagels in apotheken sinds 40 jaar, Phytophanère van Phyto, levert het haar al het nodige voor meer kracht, groei en volume. De natuurlijke formule op basis van plantenextracten, vitamine B, C en E, zink en bernagieolie bevordert de groei van de zogenaamde 'huidaanhangsels', zoals haar en nagels. Voor een gezonde haardos wordt aangeraden om tweemaal per jaar, in de herfst en in de lente, een kuur van vier maanden te volgen. Leuke extra: Phytophanère heeft ook een impact op de kwaliteit van de nagels. Voor sterke en gezonde nagels!Phytophanère, Phyto : aanbevolen verkoopprijs € 36,50 promotieformaat (2 maanden kopen, 2 maanden gratis).Verkrijgbaar in de apotheek en drogisterij. Meer info op Phyto-Paris.be. *Bron IQVIA - totale omzet voor Frankrijk, Italië, Spanje, België en Duitsland - juli 2019/juni 2020 (*) Studie IPSOS 2003