Zeker als (gespreks)partner kan je daarbij helpen. Hoe voer je het best een gesprek met een hardhorende? Enkele tips. Zorg ervoor dat je één-op-één met iemand praat en hou oogcontact. Zorg dat je mond zichtbaar is en hou de aandacht vast. De beste afstand van elkaar voor een gesprek is 1,5 meter. Spreek duidelijk maar niet te traag, en roep niet want dat komt agressief over. Hou het kort en duidelijk.

Een goed gesprek

Iemand met gehoorproblemen helpen, begint vaak met hem ervan te overtuigen om geholpen te willen worden. Want een gehoorprobleem wordt al te snel verdrongen of gerelativeerd. Daardoor zullen mensen de zoektocht naar een oplossing uitstellen of ontvluchten.

Een gehoorprobleem wordt al te snel verdrongen of gerelativeerd.

Want zo'n hoorapparaat is toch verschrikkelijk duur. En zichtbaar. En voor oude mensen. Toch? Laten we daar meteen komaf mee maken. De klassieke 'achter het oor' gehoortoestellen heeft Amplifon aangevuld met compacte 'in ear' toestellen. Elegant en hoogtechnologisch, op maat van elk individueel gehoorprobleem. Heel discreet bovendien. De in-het-oor toestellen zijn zelfs quasi onzichtbaar.

Herken de signalen

Als partner - of collega, vriend, familielid - vang je als eerste de signalen op. Je moet jezelf steeds herhalen of meeluisteren naar een veel te luide televisie of radio. Vervelend, maar ook voor de slechthorende is het een lastige situatie. Hij raakt beetje bij beetje geïsoleerd en kan alle aspecten van zijn leven niet ten volle benutten. Jij kan hem helpen en aanmoedigen om iets aan zijn gehoorproblemen te doen.

Begin met de online hoortest op de website van Amplifon. Doe die samen, bespreek de resultaten en motiveer hem dan voor de volgende stap: een gratis audiogram en adviesgesprek bij een deskundig audioloog in een Amplifon hoorcentrum. Als de resultaten van die test wijzen op een gehoorverlies, dan verwijst de audioloog door naar een neus-, keel- en oorarts voor verder onderzoek.

Is een hoortoestel een oplossing? Dan laat Amplifon je verschillende toestellen uittesten, tot drie maanden lang en nog steeds gratis en zonder verplichtingen. Tijdens die periode zorgt Amplifon voor het beste maatwerk, tot het geluid helemaal goed zit. Een hoortoestel moet je immers comfort en levenskwaliteit bieden. Keuze gemaakt? Dan heb je met je voorschrift van de neus-, keel- en oorarts recht op terugbetaling van je gehoortoestel door je ziekenfonds.

Zeker als (gespreks)partner kan je daarbij helpen. Hoe voer je het best een gesprek met een hardhorende? Enkele tips. Zorg ervoor dat je één-op-één met iemand praat en hou oogcontact. Zorg dat je mond zichtbaar is en hou de aandacht vast. De beste afstand van elkaar voor een gesprek is 1,5 meter. Spreek duidelijk maar niet te traag, en roep niet want dat komt agressief over. Hou het kort en duidelijk.Iemand met gehoorproblemen helpen, begint vaak met hem ervan te overtuigen om geholpen te willen worden. Want een gehoorprobleem wordt al te snel verdrongen of gerelativeerd. Daardoor zullen mensen de zoektocht naar een oplossing uitstellen of ontvluchten.Want zo'n hoorapparaat is toch verschrikkelijk duur. En zichtbaar. En voor oude mensen. Toch? Laten we daar meteen komaf mee maken. De klassieke 'achter het oor' gehoortoestellen heeft Amplifon aangevuld met compacte 'in ear' toestellen. Elegant en hoogtechnologisch, op maat van elk individueel gehoorprobleem. Heel discreet bovendien. De in-het-oor toestellen zijn zelfs quasi onzichtbaar.Als partner - of collega, vriend, familielid - vang je als eerste de signalen op. Je moet jezelf steeds herhalen of meeluisteren naar een veel te luide televisie of radio. Vervelend, maar ook voor de slechthorende is het een lastige situatie. Hij raakt beetje bij beetje geïsoleerd en kan alle aspecten van zijn leven niet ten volle benutten. Jij kan hem helpen en aanmoedigen om iets aan zijn gehoorproblemen te doen.Begin met de online hoortest op de website van Amplifon. Doe die samen, bespreek de resultaten en motiveer hem dan voor de volgende stap: een gratis audiogram en adviesgesprek bij een deskundig audioloog in een Amplifon hoorcentrum. Als de resultaten van die test wijzen op een gehoorverlies, dan verwijst de audioloog door naar een neus-, keel- en oorarts voor verder onderzoek.Is een hoortoestel een oplossing? Dan laat Amplifon je verschillende toestellen uittesten, tot drie maanden lang en nog steeds gratis en zonder verplichtingen. Tijdens die periode zorgt Amplifon voor het beste maatwerk, tot het geluid helemaal goed zit. Een hoortoestel moet je immers comfort en levenskwaliteit bieden. Keuze gemaakt? Dan heb je met je voorschrift van de neus-, keel- en oorarts recht op terugbetaling van je gehoortoestel door je ziekenfonds.