Uit de bubbel

Jaren leefde ik in een bubbel, nu gaat er plots een nieuwe wereld voor me open.

Ahmed, 35 jaar

Ahmed is een zakenman en een fervente sportman. Gevechtssporten, die hem fysiek tot het uiterste drijven. Geen uitdaging ging hij uit de weg. En toch ontkende hij jaren dat zijn gehoor niet tiptop in orde was. Toen hij uiteindelijk ook zijn gehoorproblemen aanpakte met Amplifon, slaagde hij erin te ontsnappen uit de bubbel waarin hij al die tijd opgesloten zat. De sportieve zakenman was zo tevreden dat hij zijn schoonmoeder overtuigde ook een hoorapparaat aan te schaffen.

Zo snel geholpen

Ik wist dat ik niet goed hoorde, maar wist niet dat ik zo snel geholpen zou zijn.

Carmen, 23 jaar

Meer dan eens bleven haar zussen, vrienden en collega's voor haar voordeur drentelen om vervolgens onverrichterzake naar huis terug te keren. Carmen deed niet open, want ze hoorde de bel niet. Ze besefte dat het zo niet langer kon en zocht een oplossing voor haar gehoorverlies. Amplifon bleek de heilige graal te zijn. Eén ding spijt haar: dat ze niet eerder een hoorapparaat had getest. Het zou op school zoveel gemakkelijker zijn gegaan.

Een bril voor de oren

Gehoortoestellen zijn voor mij een bril voor de oren, niet meer, niet minder.

Christiane, 56 jaar

Ze is zaakvoerster van een bloemenwinkel en een onverbeterlijke fan van de hardrockgroep AC/DC. Of het nu haar liefde voor heavy muziek is, de tol van de jaren of nog iets anders, feit is dat Christiane maar al te goed besefte dat haar gehoor niet meer hetzelfde was als toen ze piepjong was. Niet dat ze zich oud voelt, maar als je je klanten maar half hoort, dan weet je dat er iets niet pluis is. Amplifon gaf Christiane de geluiden terug die ze zo had gemist, het meeste nog het gespin van haar kat.

Film mét dialogen

Wat was dat lang geleden, dat ik de dialogen in een film woord voor woord kon volgen.

Maurice, 67 jaar

Een leven lang was Maurice IT-specialist. Een pionier van de digitale wereld. Nu hij met pensioen is, verlangt hij naar de rust van de natuur, maar meer nog naar het gejoel van zijn energieke kleinkinderen. Dankzij zijn hoorapparaten beleeft hij zijn tweede jeugd en herontdekt hij een oude liefde: de cinema. En ja, nu is het zijn echtgenote die hem vraagt om stukjes dialoog te herhalen. Ook zij is klaar voor een auditieve revolutie.

Genieten van het minste geluid

Ik heb de poëzie van de klanken opnieuw ontdekt.

Laura, 55 jaar

Al meer dan 30 jaar geeft Laura les aan verpleegsters in spe en steriliseert ze medisch materiaal. Vroeger had ze een tomeloze energie, maar naarmate haar gehoorproblemen toenamen, schrapte ze hobby's en bouwde ze haar sociale contacten af. Sinds Amplifon haar gehoor teruggaf, groeit haar vriendenkring opnieuw en leeft ze helemaal op. Vooral als ze het heeft over hoe mooi het getsjilp van vogels klinkt, lichten haar ogen op.

Uit de bubbelAhmed is een zakenman en een fervente sportman. Gevechtssporten, die hem fysiek tot het uiterste drijven. Geen uitdaging ging hij uit de weg. En toch ontkende hij jaren dat zijn gehoor niet tiptop in orde was. Toen hij uiteindelijk ook zijn gehoorproblemen aanpakte met Amplifon, slaagde hij erin te ontsnappen uit de bubbel waarin hij al die tijd opgesloten zat. De sportieve zakenman was zo tevreden dat hij zijn schoonmoeder overtuigde ook een hoorapparaat aan te schaffen.Zo snel geholpenMeer dan eens bleven haar zussen, vrienden en collega's voor haar voordeur drentelen om vervolgens onverrichterzake naar huis terug te keren. Carmen deed niet open, want ze hoorde de bel niet. Ze besefte dat het zo niet langer kon en zocht een oplossing voor haar gehoorverlies. Amplifon bleek de heilige graal te zijn. Eén ding spijt haar: dat ze niet eerder een hoorapparaat had getest. Het zou op school zoveel gemakkelijker zijn gegaan.Een bril voor de orenZe is zaakvoerster van een bloemenwinkel en een onverbeterlijke fan van de hardrockgroep AC/DC. Of het nu haar liefde voor heavy muziek is, de tol van de jaren of nog iets anders, feit is dat Christiane maar al te goed besefte dat haar gehoor niet meer hetzelfde was als toen ze piepjong was. Niet dat ze zich oud voelt, maar als je je klanten maar half hoort, dan weet je dat er iets niet pluis is. Amplifon gaf Christiane de geluiden terug die ze zo had gemist, het meeste nog het gespin van haar kat.Film mét dialogenEen leven lang was Maurice IT-specialist. Een pionier van de digitale wereld. Nu hij met pensioen is, verlangt hij naar de rust van de natuur, maar meer nog naar het gejoel van zijn energieke kleinkinderen. Dankzij zijn hoorapparaten beleeft hij zijn tweede jeugd en herontdekt hij een oude liefde: de cinema. En ja, nu is het zijn echtgenote die hem vraagt om stukjes dialoog te herhalen. Ook zij is klaar voor een auditieve revolutie.Genieten van het minste geluidAl meer dan 30 jaar geeft Laura les aan verpleegsters in spe en steriliseert ze medisch materiaal. Vroeger had ze een tomeloze energie, maar naarmate haar gehoorproblemen toenamen, schrapte ze hobby's en bouwde ze haar sociale contacten af. Sinds Amplifon haar gehoor teruggaf, groeit haar vriendenkring opnieuw en leeft ze helemaal op. Vooral als ze het heeft over hoe mooi het getsjilp van vogels klinkt, lichten haar ogen op.