Beleggen in beursgenoteerde indexfondsen (de zogenaamde trackers) wint aan populariteit. De verklaring is eenvoudig: beleggers zoeken de beste verhouding tussen rendement en risico. En ze willen een gediversifieerde portefeuille met verschillende aandelen die dynamisch inspeelt op tendensen in de markt. Een dergelijk aanbod vinden ze bij KEYPRIVATE, het online vermogensbeheer van Keytrade Bank.

Veel aandelen met één transactie

Optimale en efficiënte spreiding van uw vermogen is hét handelsmerk van KEYPRIVATE. De online vermogensbeheerder stelt portefeuilles samen met trackers, en niet met individuele aandelen. Een tracker is een aandeel dat een bepaalde index volgt (wereldbekende indexen zijn Dow Jones, BEL20, S&P500, CAC40...) omdat die is samengesteld uit precies dezelfde onderliggende waarden als die index. Heeft u een tracker die de BEL20 volgt en de BEL20 stijgt met 5%, dan doet uw tracker net hetzelfde. Eén tracker is met andere woorden samengesteld uit tientallen onderliggende waarden.

Over spreiding gesproken: met één transactie belegt u in een diverse korf van aandelen, wat uw kans op een hoger rendement verhoogt. Door die diversificatie loopt u bovendien minder risico. U hoeft zich als belegger evenmin te verdiepen in de prestaties van de afzonderlijke fondsen. Met één blik op de index die u volgt, kent u de actuele waarde van uw belegging.

U kunt trouwens op elk moment het potentieel van uw portefeuille - de geschatte waarde van uw vermogen op termijn - simuleren op keytradebank.be. Op basis van tien risiconiveaus die gekoppeld zijn aan uw beleggersprofiel (van defensief tot agressief) ziet u het toekomstige rendement volgens drie marktscenario's: gunstig, neutraal en ongunstig.

Specialisten bewaken de koers

KEYPRIVATE investeert in twaalf kostenefficiënte trackers die drie activaklassen volgen: aandelen, obligaties en grondstoffen. Dat gebeurt door een unieke combinatie van gespecialiseerde software en expertise. Slim beleggen is en blijft specialistenwerk. Daarom vormen vijf financiële experts onder leiding van Geert Van Herck het investeringscomité. Zij volgen de markt op de voet en waken over de balans van elke portefeuille. Omdat trackers een index volgen worden ze soms 'passief' genoemd, maar het beleid van KEYPRIVATE is wel degelijk actief. Zo werkt de online vermogensbeheerder samen met internationaal toonaangevende vermogensbeheerders Amundi, BlackRock en WisdomTree.

Optimaal rendement

Elke maand evalueren we of we uw portefeuille moeten bijstellen. Dankzij de doorgedreven technologie kunnen we de transacties die daarmee gepaard gaan realiseren zonder extra kosten en blijft uw portefeuille overeenstemmen met uw risicoprofiel terwijl uw verwachte rendement optimaal blijft.

Afgelopen maanden heeft KEYPRIVATE bewezen dat deze aanpak loont. De rendementen van de beleggingsproducten leden uiteraard onder de coronacrisis, maar bleven marktconform.

Ontdek alles over KEYPRIVATE op www.keytradebank.be/nl/investeren/keyprivate/

Deze communicatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling, noch een financiële analyse. Niets in deze communicatie mag worden geïnterpreteerd als zijnde informatie met contractuele waarde van eender welke aard. Deze communicatie is uitsluitend ter informatie bedoeld. Keytrade Bank kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eender welke beslissing op basis van de informatie die deze communicatie bevat, noch voor het gebruik ervan door derden. Gelieve u in te lichten voor u in financiële instrumenten belegt. Lees daarom aandachtig het document Overzicht van de belangrijkste kenmerken en risico's van financiële instrumenten.

Beleggen in beursgenoteerde indexfondsen (de zogenaamde trackers) wint aan populariteit. De verklaring is eenvoudig: beleggers zoeken de beste verhouding tussen rendement en risico. En ze willen een gediversifieerde portefeuille met verschillende aandelen die dynamisch inspeelt op tendensen in de markt. Een dergelijk aanbod vinden ze bij KEYPRIVATE, het online vermogensbeheer van Keytrade Bank.Optimale en efficiënte spreiding van uw vermogen is hét handelsmerk van KEYPRIVATE. De online vermogensbeheerder stelt portefeuilles samen met trackers, en niet met individuele aandelen. Een tracker is een aandeel dat een bepaalde index volgt (wereldbekende indexen zijn Dow Jones, BEL20, S&P500, CAC40...) omdat die is samengesteld uit precies dezelfde onderliggende waarden als die index. Heeft u een tracker die de BEL20 volgt en de BEL20 stijgt met 5%, dan doet uw tracker net hetzelfde. Eén tracker is met andere woorden samengesteld uit tientallen onderliggende waarden.Over spreiding gesproken: met één transactie belegt u in een diverse korf van aandelen, wat uw kans op een hoger rendement verhoogt. Door die diversificatie loopt u bovendien minder risico. U hoeft zich als belegger evenmin te verdiepen in de prestaties van de afzonderlijke fondsen. Met één blik op de index die u volgt, kent u de actuele waarde van uw belegging.U kunt trouwens op elk moment het potentieel van uw portefeuille - de geschatte waarde van uw vermogen op termijn - simuleren op keytradebank.be. Op basis van tien risiconiveaus die gekoppeld zijn aan uw beleggersprofiel (van defensief tot agressief) ziet u het toekomstige rendement volgens drie marktscenario's: gunstig, neutraal en ongunstig.KEYPRIVATE investeert in twaalf kostenefficiënte trackers die drie activaklassen volgen: aandelen, obligaties en grondstoffen. Dat gebeurt door een unieke combinatie van gespecialiseerde software en expertise. Slim beleggen is en blijft specialistenwerk. Daarom vormen vijf financiële experts onder leiding van Geert Van Herck het investeringscomité. Zij volgen de markt op de voet en waken over de balans van elke portefeuille. Omdat trackers een index volgen worden ze soms 'passief' genoemd, maar het beleid van KEYPRIVATE is wel degelijk actief. Zo werkt de online vermogensbeheerder samen met internationaal toonaangevende vermogensbeheerders Amundi, BlackRock en WisdomTree.Elke maand evalueren we of we uw portefeuille moeten bijstellen. Dankzij de doorgedreven technologie kunnen we de transacties die daarmee gepaard gaan realiseren zonder extra kosten en blijft uw portefeuille overeenstemmen met uw risicoprofiel terwijl uw verwachte rendement optimaal blijft.Afgelopen maanden heeft KEYPRIVATE bewezen dat deze aanpak loont. De rendementen van de beleggingsproducten leden uiteraard onder de coronacrisis, maar bleven marktconform.