Wat veroorzaakt eczeem in het gezicht eigenlijk?

De oorzaken die tot eczeem lijden, zijn niet altijd eenduidig. Sommige mensen hebben een aangeboren aanleg om deze huidaandoening te ontwikkelen. Dit noemt men atopisch eczeem. Deze vorm van eczeem verschijnt meestal op zeer jonge leeftijd. Vaak komt dit eczeem in het gezicht voor, maar het kan zich op latere leeftijd ook naar andere lichaamsdelen uitbreiden. Er zijn ook andere oorzaken van eczeem, die al of niet leiden tot eczeem in het gezicht, zoals allergisch eczeem en contacteczeem. Deze zijn vaak beroepsgebonden, namelijk bij bakkers en kappers die dagelijks met bepaalde stoffen in contact komen. Soms zijn er verschillende oorzaken die tegelijk een rol spelen en elkaar versterken. Dit maakt een diagnose knap lastig.

De symptomen van eczeem gezicht

Typische ongemakken die zich voordoen bij eczeem zijn: jeuk, rode huid, droogheid, schilfertjes, blaasjes, ... De huid van ons gezicht is dunner en bijgevolg ook gevoeliger, waardoor eczeem in het gezicht hier sneller optreedt. Door de jeuk heeft men ook de neiging te krabben, waardoor diverse allergenen en bacteriën via krabwondjes in de huid kunnen binnendringen en voor verdere complicaties zorgen. Als volwassenen "weten" we dat we beter niet beginnen krabben, maar bij kleine kinderen ligt dat moeilijker. Zo moeten we als ouders tijdig ingrijpen wanneer we bijvoorbeeld eczeem bij een baby vaststellen bij ons kindje. Aan de oorzaken van eczeem kunnen we vaak weinig doen, zeker als het om atopisch eczeem gaat, waar de erfelijke aanleg een rol speelt. Maar de symptomen verlichten is de beste manier om dit probleem te temperen.

Verzorging van eczeem gezicht met aangepaste producten

Omdat eczeem vaak samenhangt met een droge, gevoelige huid, is hydrateren en de huid voeden de boodschap. Gespecialiseerde bedrijven zoals Bioderma bieden aangepaste producten aan, waarmee uw huid kan worden verzorgd om eczeem in het gezicht en alle symptomen van eczeem in het algemeen aan te pakken. Het gamma Atoderm van Bioderma omvat specifieke producten om de jeuk te kalmeren en de huid te verzorgen: een SOS spray bij hevige jeuk, een hydraterende doucheolie of schuimende gel om te sterke uitdroging te voorkomen. Daarna kunt u de huid met een balsem verder voeden, om de weerstand van de huid te verbeteren.

De oorzaken die tot eczeem lijden, zijn niet altijd eenduidig. Sommige mensen hebben een aangeboren aanleg om deze huidaandoening te ontwikkelen. Dit noemt men atopisch eczeem. Deze vorm van eczeem verschijnt meestal op zeer jonge leeftijd. Vaak komt dit eczeem in het gezicht voor, maar het kan zich op latere leeftijd ook naar andere lichaamsdelen uitbreiden. Er zijn ook andere oorzaken van eczeem, die al of niet leiden tot eczeem in het gezicht, zoals allergisch eczeem en contacteczeem. Deze zijn vaak beroepsgebonden, namelijk bij bakkers en kappers die dagelijks met bepaalde stoffen in contact komen. Soms zijn er verschillende oorzaken die tegelijk een rol spelen en elkaar versterken. Dit maakt een diagnose knap lastig.Typische ongemakken die zich voordoen bij eczeem zijn: jeuk, rode huid, droogheid, schilfertjes, blaasjes, ... De huid van ons gezicht is dunner en bijgevolg ook gevoeliger, waardoor eczeem in het gezicht hier sneller optreedt. Door de jeuk heeft men ook de neiging te krabben, waardoor diverse allergenen en bacteriën via krabwondjes in de huid kunnen binnendringen en voor verdere complicaties zorgen. Als volwassenen "weten" we dat we beter niet beginnen krabben, maar bij kleine kinderen ligt dat moeilijker. Zo moeten we als ouders tijdig ingrijpen wanneer we bijvoorbeeld eczeem bij een baby vaststellen bij ons kindje. Aan de oorzaken van eczeem kunnen we vaak weinig doen, zeker als het om atopisch eczeem gaat, waar de erfelijke aanleg een rol speelt. Maar de symptomen verlichten is de beste manier om dit probleem te temperen.Omdat eczeem vaak samenhangt met een droge, gevoelige huid, is hydrateren en de huid voeden de boodschap. Gespecialiseerde bedrijven zoals Bioderma bieden aangepaste producten aan, waarmee uw huid kan worden verzorgd om eczeem in het gezicht en alle symptomen van eczeem in het algemeen aan te pakken. Het gamma Atoderm van Bioderma omvat specifieke producten om de jeuk te kalmeren en de huid te verzorgen: een SOS spray bij hevige jeuk, een hydraterende doucheolie of schuimende gel om te sterke uitdroging te voorkomen. Daarna kunt u de huid met een balsem verder voeden, om de weerstand van de huid te verbeteren.