Dichte bossen, majestueuze bergen en dalen, diepgroene weides en romantische vakwerkhuizen: dat zijn de wandeldorpen in het bergachtige Sauerland. Je geniet er van een ongerepte natuur en adembenemende uitzichten in een van de mooiste decors van Duitsland.

Landschappen en dorpen vol contrasten, ongerepte natuur, een spannende geschiedenis en de Westfaalse keuken: het Paderborner Land verwent je als wandelgast met alle ingrediënten voor een perfecte korte vakantie.

Het NaturWanderPark delux in de Eifel heeft niet zomaar 'delux' in zijn naam staan. 23 wandellussen laten je er genieten van de overweldigende natuur, met enkel stilte en vogelgefluit als soundtrack. Pure luxe!

In het Duitse Saarland, vlak bij de Franse en Luxemburgse grens, overtreft het landschap ál je verwachtingen. Immense bossen, glooiende heuvels en brede riviervalleien vormen een topdecor voor elke outdoorliefhebber. Maar echt één worden met de natuur, dat doe je door tussen de bomen te slapen!

Het grootste middelgebergte van Duitsland biedt ontelbare mogelijkheden om volop afwisselende landschappen te ontdekken. Bijna 24.000 kilometer aan wandelpaden zijn er net zo gevarieerd als de natuur zelf. Strik je veters, en maak je klaar voor een tocht langs bergtoppen, wijngaarden en panoramapaden.

Wist je dat de noordelijkste Duitse regio tussen de Noordzee en Oostzee een fascinerend pareltje voor fietsliefhebbers is? In Sleeswijk-Holstein kom je volop aan je trekklen dankzij een goed uitgebouwd netwerk van idyllische langeafstandsfietsroutes. Niet alleen de stad Kiel, maar ook de ongerepte Duitse Waddeneilanden liggen op de route van fervente fietsers.