Advertorial

© Getty Images

Droge huid? Ga voor de natuurlijke aanpak

Droge(re) huid? Dat vraagt om extra hydratatie. Met de juiste, natuurlijke verzorging pak je dat efficiënt en zacht aan, zoals Dove Powered bij Plants, het nieuwe Dove-gamma op plantaardige basis.

Met de jaren wordt je huid droger. Zeker bij vrouwen, want de veranderende hormonenspiegel in je menopauze versterkt dat nog. Doordat je huid minder collageen en vooral minder lipiden aanmaakt, wordt je huid droger en voelt minder comfortabel aan. Je ziet fijne droogtelijntjes en soms krijg je last van droge plekjes. Een soepele, zachte huid is perfect mogelijk en dat heeft Dove begrepen door alle expertise van 6 decennia efficiënte, sterke huidverzorging te combineren met jaren wetenschappelijk onderzoek. Zo werden 35 plantenextracten geselecteerd voor de nieuwe plantaardige verzorgingslijn Dove Powered By Plants.

Met deze eenvoudige aanpassingen hydrateer je je huid op een natuurlijke manier.

1. Planten helpen

Als je huid droog is, kan het zijn dat ze niet genoeg stoffen bevat die vocht kunnen vasthouden. Wat kan helpen? Plantaardiger gaan eten! Bèta-caroteen heb je nodig om vitamine A of retinol aan te maken, een vitamine die je nodig hebt om nieuwe huidcellen te produceren. Bèta-caroteen vind je in groente en fruit met een oranje of gele kleur en in donkergroene bladgroente. Die aanpak kan je doortrekken door te kiezen voor plantaardige verzorging, die natuurlijk en zacht is voor je huid, zoals Dove Powered by Plants. Minstens 98% van de ingrediënten uit het hele gamma – douchegel, bodylotion en deo – is van natuurlijke oorsprong en dus extra zacht voor je hele lichaam. En ook nog eens een pak duurzamer voor de hele planeet!

Droge huid? Ga voor de natuurlijke aanpak

2. Slim smeren

Je huid wordt droger omdat het vocht erin te snel verdampt. Je huid kan het niet goed vasthouden. Dat kan je oplossen door slim te smeren. Gebruik je bodylotion bijvoorbeeld als je huid nog lichtjes vochtig is na je bad of douche: zo ‘seal’ je extra vocht in je huid. Kies voor een bodylotion met intens hydraterende ingrediënten als plantaardige oliën en glycerine. Plantaardige oliën herstellen het beschermende vetfilmpje op je huid en zorgen er zo voor dat ze minder kan uitdrogen Glycerine is een kleur- en geurloze vloeistof op plantaardige basis. Deze stof wordt gebruikt in moisturizers: glycerine werkt als een sponsje, trekt vocht aan en houdt die vast in je huidcellen. Extra tip: in de meeste douchegels zit tot maximaal 5% glycerine, maar in de douchegels van Dove Powered By Plants is dat maar liefst 50%. Dat maakt ze erg geschikt voor een droge huid.

3. Kies voor de juiste vetten

Vetzuren helpen je huid om in conditie te blijven. Zet ze daarom op je menu: je vindt ze in vette vis, noten en avocado bijvoorbeeld. Vetzuren vind je ook in de plantaardige oliën die gebruikt worden in de natuurlijke verzorgingslijn van Dove Powered by Plants. Die is niet alleen goed, maar ook zacht voor je huid. Met minstens 98% plantaardige bestanddelen en 100% natuurlijke parfums, kreeg deze lijn het Cosmos Natural ecolabel van EcoCERT.

Droge huid? Ga voor de natuurlijke aanpak

Natuurlijk & plantaardig by Dove

Comfortabel en efficiënt, zoals je al gewend was van Dove, maar ook natuurlijk plantaardig: dat is Dove Powered By Plants, de nieuwe vegan verzorgingslijn van Dove. Die bestaat uit Dove Bodylotion, Douchegel, Deo Eco-Spray en Deo Roll-On in vijf verschillende, 100% natuurlijke parfums: herstellende geranium, verfrissende eucalyptus, stimulerende gember en kalmerende bamboegeur. 98% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Verkrijgbaar vanaf € 5,49.

Je vindt deze plantaardige verzorging nu in de rekken van je drogisterij en supermarkt.

Advertisement

Meer info? Ontdek het hele gamma op Dove Powered by Plants.