Noorwegen is een erg uitgestrekt land, met een kustlijn van wel 1800 km. Het grillige landschap van de Noordzee tot diep in de fjorden maakt één ding duidelijk: dit land ontdek je het best met een schip.

Premium cruiserederij Holland America Line zet deze zomer twee schepen in, de nieuwe 'Rotterdam' en de klassieke 'Volendam'. Beide middelgrote schepen vertrekken uit Nederland, zodat je niet eens hoeft te vliegen. Anderhalve dag varen, en je bereikt Noorwegen!

De fjorden

Het varen langs de Noorse kust is op zich een unieke belevenis. Er is altijd wat te zien: ontelbare eilanden, bergen, rotsen, vuurtorens, schattige haventjes. Dat alles baadt in een licht dat heel anders is dan bij ons. In juni gaat de zon boven de poolcirkel nooit onder, een mooie compensatie voor de donkere winterdagen.

Het Noorse landschap is zonder twijfel uniek over de gehele lijn. Als men van de Noorse Fjorden spreekt, dan bedoelt men vooral het "Vestlandet", een streek in zuidelijk Noorwegen, beginnende in Stavanger en reikend tot Ålesund.

Nabij Stavanger, "de stad waar de fjorden beginnen," ligt het Lysefjord met de beroemde Preekstoelrots. Iets hogerop ontpopt zich het Hardangerfjord. Dat fjord begint aanvankelijk met een zacht glooiend landschap, tot stilaan de natuur zijn tanden laat zien. Het is ook de toegangspoort tot het adembenemende Hardanger natuurreservaat. Gletsjers, ravijnen, watervallen, hier zie je het als cruisepassagier allemaal.

Bergen is de toegangspoort tot het Sognefjord, het langste fjord. Als historische Hanzestad is het ook erg bekend voor zijn unieke vismarkt.

Bijna elk schip vaart tot in Flåm, beroemd omwille van de spectaculaire bergtrein. Een mooie excursie is een treinrit tot aan de sneeuwgrens, gevolgd door een bergwandeling met gids.

Ålesund, op zich een merkwaardige stad omwille van de art nouveau stijl, is de uitvalsbasis voor de beroemdste aller fjorden, het Geirangerfjord.

Een fjordencruise is een lang defilé van landschappelijk schoon. Holland America Line biedt heel wat hutten aan met balkon, wat ideaal is voor Noorwegen. Want er valt altijd iets te zien.

Voordelen

Noorwegen per cruiseschip verkennen heeft zo zijn voordelen. Het is een duur land: hotels, restaurants, tolwegen, veerboten... en pintjes aan tien euro.

Met een schip krijg je meer voor minder geld. Bovendien is een schip praktisch: het is alsof je hotel met je meereist.

Aan boord zorgen allerhande activiteiten ervoor dat vervelen aan boord geen optie is: voordrachten, muziekconcerten, shows, culinaire workshops, massages, yoga, fitness.

Net als in een stad kan je elke dag in een ander restaurant dineren. Aziatisch. Grill. Italiaans.

Waar je ook voor kiest, de bemanning staat klaar om je in de watten te leggen.

Voor meer informatie of om te boeken contacteer 00800-18731873 / informatie@hollandamerica.com of ga naar je reisspecialist. Of bezoek de website van Holland America Line voor extra inspiratie.

Noorwegen is een erg uitgestrekt land, met een kustlijn van wel 1800 km. Het grillige landschap van de Noordzee tot diep in de fjorden maakt één ding duidelijk: dit land ontdek je het best met een schip.Premium cruiserederij Holland America Line zet deze zomer twee schepen in, de nieuwe 'Rotterdam' en de klassieke 'Volendam'. Beide middelgrote schepen vertrekken uit Nederland, zodat je niet eens hoeft te vliegen. Anderhalve dag varen, en je bereikt Noorwegen!Het varen langs de Noorse kust is op zich een unieke belevenis. Er is altijd wat te zien: ontelbare eilanden, bergen, rotsen, vuurtorens, schattige haventjes. Dat alles baadt in een licht dat heel anders is dan bij ons. In juni gaat de zon boven de poolcirkel nooit onder, een mooie compensatie voor de donkere winterdagen.Het Noorse landschap is zonder twijfel uniek over de gehele lijn. Als men van de Noorse Fjorden spreekt, dan bedoelt men vooral het "Vestlandet", een streek in zuidelijk Noorwegen, beginnende in Stavanger en reikend tot Ålesund.Nabij Stavanger, "de stad waar de fjorden beginnen," ligt het Lysefjord met de beroemde Preekstoelrots. Iets hogerop ontpopt zich het Hardangerfjord. Dat fjord begint aanvankelijk met een zacht glooiend landschap, tot stilaan de natuur zijn tanden laat zien. Het is ook de toegangspoort tot het adembenemende Hardanger natuurreservaat. Gletsjers, ravijnen, watervallen, hier zie je het als cruisepassagier allemaal.Bergen is de toegangspoort tot het Sognefjord, het langste fjord. Als historische Hanzestad is het ook erg bekend voor zijn unieke vismarkt.Bijna elk schip vaart tot in Flåm, beroemd omwille van de spectaculaire bergtrein. Een mooie excursie is een treinrit tot aan de sneeuwgrens, gevolgd door een bergwandeling met gids.Ålesund, op zich een merkwaardige stad omwille van de art nouveau stijl, is de uitvalsbasis voor de beroemdste aller fjorden, het Geirangerfjord.Een fjordencruise is een lang defilé van landschappelijk schoon. Holland America Line biedt heel wat hutten aan met balkon, wat ideaal is voor Noorwegen. Want er valt altijd iets te zien.Noorwegen per cruiseschip verkennen heeft zo zijn voordelen. Het is een duur land: hotels, restaurants, tolwegen, veerboten... en pintjes aan tien euro.Met een schip krijg je meer voor minder geld. Bovendien is een schip praktisch: het is alsof je hotel met je meereist.Aan boord zorgen allerhande activiteiten ervoor dat vervelen aan boord geen optie is: voordrachten, muziekconcerten, shows, culinaire workshops, massages, yoga, fitness.Net als in een stad kan je elke dag in een ander restaurant dineren. Aziatisch. Grill. Italiaans.Waar je ook voor kiest, de bemanning staat klaar om je in de watten te leggen.Voor meer informatie of om te boeken contacteer 00800-18731873 / informatie@hollandamerica.com of ga naar je reisspecialist. Of bezoek de website van Holland America Line voor extra inspiratie.