Eén uurtje. Langer duurt het niet. In amper 60 minuten kom je te weten of je gehoor (nog) naar behoren werkt en legt een audioloog van Amplifon je van naaldje tot draadje uit wat je kunt doen om je comfort terug te winnen. Wat mag je verwachten van die eerste kennismaking? Om dat te weten te komen, maakten we een afspraak met Lise.

Doe eens even je ogen dicht en luister. Hoor je het verkeer, de gesprekken, misschien ook muziek? Het constante geluid belast je gehoor, ook al heb je het niet door. De juiste gehoorbescherming kan veel ongemakken voorkomen. Vraag ernaar tijdens je gratis hoortest in een Amplifon hoorcentrum. Er is meer mogelijk dan je denkt.

"Wat zeg je?" Steeds meer Belgen hebben te kampen met gehoorverlies. Bij 55-plussers is dat liefst één op vijf. Maar wat is de reden? Er zijn zoveel verschillende oorzaken. De zoektocht daarnaar én de oplossing begint met je gratis audiogram bij een Amplifon hoorcentrum in je buurt. Inclusief professioneel advies.

Voor iemand zonder gehoorproblemen is een gewoon gesprek voeren evident. Je staat er niet bij stil dat dat voor je gesprekspartner misschien helemaal niet zo is. Ook als iemand een hoortoestel draagt, wil dat niet zeggen dat hij je perfect kan horen. Hoe kan je die persoon behulpzaam zijn?

Wie niet goed ziet, draagt lenzen of een bril. Zonder gêne, want daar kijkt niemand van op. Voor wie minder goed begint te horen, ligt de drempel naar een hoorapparaat hoger. Jammer, want nefast voor je sociaal leven en zelfs voor je gezondheid. Ten onrechte ook, want bij een onzichtbaar hoorapparaat van Amplifon zal niemand opmerken dat je het draagt.

Specialisten raden aan om vanaf je vijftigste geregeld je gehoor te laten testen. Als je familieleden hebt met gehoorproblemen of als je regelmatig last hebt van oorontstekingen (otitis) zelfs op jongere leeftijd. Een controle is een prima manier om je gehoor te beschermen. In de hoorcentra van Amplifon kun je je gehoor gratis laten testen.

Een hoorapparaat connecteert je met je vrienden en familie, je collega's, mooie muziek en het rustgevende geluid van de natuur. Logisch, want je hoorapparaat slaat de auditieve brug tussen jou en je omgeving. Dankzij de hoorhulpmiddelen van Amplifon doen ze nog veel meer door het creëren van meer dan één connectie. Bovendien zijn er ook accessoires die een comfortabele hulp bieden voor wie geen hoorapparaten draagt.

Wie Amplifon ontdekt, herontdekt vaak een verloren gegane wereld. Voor deze mensen betekent hun hoorapparaat een wereld van verschil.