Culinair genieten tijdens het wildseizoen

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten.Maar ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Dit jaar doen ze dat al voor de veertigste keer! De Achterhoek is genieten van rust, ruimte en de rijke traditie van wild eten.

Op www.wildetenindeachterhoek.nl vind je inspiratie met meer dan 30 arrangementen

Van internationale grootmeesters tot rijke cultuurhistorie

Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En je in deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? Topwerken van Carel Willink, glaskunsten van René Lalique, bijzondere archeologische vondsten, prachtige kastelen: zomaar een greep uit de vele bijzondere schatten die de Achterhoek te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je laat kennismaken met oude gewoonten en vervlogen gebruiken.

© Eva Broekema

Bekijk het hele aanbod musea op www.musea-achterhoek.nl

3.000 km aan wandelpaden

Het mooie coulisselandschap van de Achterhoek verken je het beste te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit. De afstand bepaal je zelf.

Zelf een route samenstellen? Kijk dan op www.achterhoek.nl/routes

Benieuwd naar wat de Gelderse Streken nog meer te bieden hebben? www.geldersestreken.nl

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten.Maar ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Dit jaar doen ze dat al voor de veertigste keer! De Achterhoek is genieten van rust, ruimte en de rijke traditie van wild eten.Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En je in deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? Topwerken van Carel Willink, glaskunsten van René Lalique, bijzondere archeologische vondsten, prachtige kastelen: zomaar een greep uit de vele bijzondere schatten die de Achterhoek te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je laat kennismaken met oude gewoonten en vervlogen gebruiken.Het mooie coulisselandschap van de Achterhoek verken je het beste te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit. De afstand bepaal je zelf.