Een rondje shoppen in Bordeaux

In de zogenaamde Triangle d'Or of Gouden Driehoek flaneer je langs de etalages van de grote luxemerken, juweliers, topontwerpers, lederwaren- en parfumwinkels. De rue Sainte-Catherine is één lange aaneenschakeling van confectiekledingzaken, terwijl je in de straatjes van het oude centrum gezellige boetieks van ontwerpers vindt. Fijnproevers halen hun hart op in de markthallen en op de markten boordevol typische streekproducten, zoals cannelés en macarons, Dunes Blanches du Cap-Ferret (een soort soesjes), Caviar d'Aquitaine en bordeauxwijnen. Lekker smullen ter plaatse of heerlijk als souvenir!

Logies in alle vormen

Het hotelaanbod van de stad Bordeaux wordt steeds gevarieerder. Van particuliere hotels tot luxeaccommodaties: voortdurend openen gerenoveerde panden of gloednieuwe adressen hun deuren. Wie op zoek is naar comfort in Franse stijl, kan terecht in het luxueuze vijfsterrenhotel Villas Foch in het historische hart van Bordeaux, het viersterrenhotel Le Renaissance of het driesterrenhotel Moxy tegenover de Cité du Vin, om er maar een paar te noemen. Ook het onlangs geopende Lola Boutique Hôtel in de wijk Saint-Michel is het boeken waard.

© Sophie Duboscq

La Cité du Vin: symbool van het wijntoerisme in Bordeaux

Als je maar één bezoek kunt plannen, ga dan voor de Cité du Vin, een niet te missen trekpleister in de streek. Je beleeft er een digitale en zintuiglijke ervaring rond alles wat met wijn te maken heeft, dwars doorheen de tijd en de continenten. In 2022 valt er naast de permanente opstelling ook een nieuwe tentoonstelling te bewonderen, 'Picasso en de onstuimigheid van vormen'. Een onvergetelijke ervaring!

Feestbestemming

Van 23 tot 26 juni mag je een van de indrukwekkendste wijnfestivals van Europa zeker niet missen: 'Bordeaux Fête le Vin'. Vier dagen lang in de open lucht wijnproeven bij wijnboeren en verkopers van de iconische Route des Vins langs de kaden van Bordeaux. Samen delen, gezelligheid en duurzaamheid zijn de trefwoorden van deze editie. En wat deze editie extra leuk maakt? Stad Brussel is eregast!

Place Saint-Pierre, Steve Le Clech
Place Saint-Pierre © Steve Le Clech

Vijf wijnroutes vanuit Bordeaux om de wijngaarden te verkennen

Ga voor een verblijf in de wijngaard zelf en trek op verkenning langs de vijf wijnroutes met het label 'Vignobles & Découvertes': Graves & Sauternes, Médoc, St-Émilion-Pomerol-Fronsac, Entre-Deux-Mers en Blaye & Bourg. Ter plaatse kun je deelnemen aan activiteiten, zoals een wijntour of wijnworkshop, een avondrondrit in een zijspan of een fietstocht, om je vakantie extra cachet te geven.

Ga naar de website van de toeristische dienst van Nouvelle-Aquitaine en stel je perfecte verblijf in Bordeaux samen.

En wat doet er echt toe voor jou? Ontdek uw volgende bestemming op france.fr

In de zogenaamde Triangle d'Or of Gouden Driehoek flaneer je langs de etalages van de grote luxemerken, juweliers, topontwerpers, lederwaren- en parfumwinkels. De rue Sainte-Catherine is één lange aaneenschakeling van confectiekledingzaken, terwijl je in de straatjes van het oude centrum gezellige boetieks van ontwerpers vindt. Fijnproevers halen hun hart op in de markthallen en op de markten boordevol typische streekproducten, zoals cannelés en macarons, Dunes Blanches du Cap-Ferret (een soort soesjes), Caviar d'Aquitaine en bordeauxwijnen. Lekker smullen ter plaatse of heerlijk als souvenir! Het hotelaanbod van de stad Bordeaux wordt steeds gevarieerder. Van particuliere hotels tot luxeaccommodaties: voortdurend openen gerenoveerde panden of gloednieuwe adressen hun deuren. Wie op zoek is naar comfort in Franse stijl, kan terecht in het luxueuze vijfsterrenhotel Villas Foch in het historische hart van Bordeaux, het viersterrenhotel Le Renaissance of het driesterrenhotel Moxy tegenover de Cité du Vin, om er maar een paar te noemen. Ook het onlangs geopende Lola Boutique Hôtel in de wijk Saint-Michel is het boeken waard. Als je maar één bezoek kunt plannen, ga dan voor de Cité du Vin, een niet te missen trekpleister in de streek. Je beleeft er een digitale en zintuiglijke ervaring rond alles wat met wijn te maken heeft, dwars doorheen de tijd en de continenten. In 2022 valt er naast de permanente opstelling ook een nieuwe tentoonstelling te bewonderen, 'Picasso en de onstuimigheid van vormen'. Een onvergetelijke ervaring! Van 23 tot 26 juni mag je een van de indrukwekkendste wijnfestivals van Europa zeker niet missen: 'Bordeaux Fête le Vin'. Vier dagen lang in de open lucht wijnproeven bij wijnboeren en verkopers van de iconische Route des Vins langs de kaden van Bordeaux. Samen delen, gezelligheid en duurzaamheid zijn de trefwoorden van deze editie. En wat deze editie extra leuk maakt? Stad Brussel is eregast!Ga voor een verblijf in de wijngaard zelf en trek op verkenning langs de vijf wijnroutes met het label 'Vignobles & Découvertes': Graves & Sauternes, Médoc, St-Émilion-Pomerol-Fronsac, Entre-Deux-Mers en Blaye & Bourg. Ter plaatse kun je deelnemen aan activiteiten, zoals een wijntour of wijnworkshop, een avondrondrit in een zijspan of een fietstocht, om je vakantie extra cachet te geven.Ga naar de website van de toeristische dienst van Nouvelle-Aquitaine en stel je perfecte verblijf in Bordeaux samen.En wat doet er echt toe voor jou? Ontdek uw volgende bestemming op france.fr