Geniet van elke stap in de bergen

© DZT / Francesco Carovillano

Garmisch-Partenkirchen, dat kent iedereen van het beroemde schansspringen op de Olympia-skischans, op Nieuwjaarsdag live te zien op tv. Maar de Duitse vakantieregio is méér dan een skigebied aan de voet van de 2.962 meter hoge Zugspitze. Met zonnige alpenweides, rustieke berghutten en schaduwrijke biertuinen heeft hij ook alles in huis voor een onvergelijkbare wandelvakantie voor het hele gezin. Meer dan 300 kilometer wandelpaden en trails wachten je als hiker op. Of je nu beginnend wandelaar of een sportieve berggeit bent: je zintuigen maken overuren tussen de schitterende wandeldecors van het Wettersteinmassief en het indrukwekkende Karwendelgebergte.

Met de GaPa-tochtplanner plan je makkelijk individuele tochten die je op het lijf geschreven zijn. Een dagtocht voor het gezin bijvoorbeeld, zoals van de Kochelbergalm naar de Partnachalm, waarbij je kunt genieten van mooie bergpanorama's. Of een meerdaagse tocht, waarbij je overnacht in verschillende hutten en de ongeëvenaarde sfeer van het bergwandelen opsnuift. De tochtplanner biedt daarnaast ook gedetailleerde routebeschrijvingen en tips voor tussenstops en picknickplekken.

© GaPa Tourismus GmbH Christian Stadler

Neem een duik in een kristalhelder bergmeer

Geen zin om elke dag in de bergen te gaan stappen? Dan geniet je nog van een rist andere vrijetijdsactiviteiten. Tennis, paardrijden, vissen, boogschieten of golf: de regio is een waar eldorado voor sporters middenin het groen. Wat je zeker niet mag missen is een dag ontspanning in en rond een van de kristalheldere bergmeren. Zowel in de Pflegersee, de Riessersei of de Eibsee kun je een duik nemen in het 100% natuurlijke zwembad, gevormd door het meer. De omringende bergreuzen weerspiegelen in het water, en het gefluit van vogels is het enige wat je hoort. Wondermooi! En als je nog nooit op een surfplank hebt gestaan voor een partijtje suppen of Stand Up Paddling, dan is het rustige water van de magische meren dé perfecte locatie om het uit te proberen.

© DZT / Michael Neumann

Meer info? Klik hier.

Garmisch-Partenkirchen, dat kent iedereen van het beroemde schansspringen op de Olympia-skischans, op Nieuwjaarsdag live te zien op tv. Maar de Duitse vakantieregio is méér dan een skigebied aan de voet van de 2.962 meter hoge Zugspitze. Met zonnige alpenweides, rustieke berghutten en schaduwrijke biertuinen heeft hij ook alles in huis voor een onvergelijkbare wandelvakantie voor het hele gezin. Meer dan 300 kilometer wandelpaden en trails wachten je als hiker op. Of je nu beginnend wandelaar of een sportieve berggeit bent: je zintuigen maken overuren tussen de schitterende wandeldecors van het Wettersteinmassief en het indrukwekkende Karwendelgebergte.Met de GaPa-tochtplanner plan je makkelijk individuele tochten die je op het lijf geschreven zijn. Een dagtocht voor het gezin bijvoorbeeld, zoals van de Kochelbergalm naar de Partnachalm, waarbij je kunt genieten van mooie bergpanorama's. Of een meerdaagse tocht, waarbij je overnacht in verschillende hutten en de ongeëvenaarde sfeer van het bergwandelen opsnuift. De tochtplanner biedt daarnaast ook gedetailleerde routebeschrijvingen en tips voor tussenstops en picknickplekken.Geen zin om elke dag in de bergen te gaan stappen? Dan geniet je nog van een rist andere vrijetijdsactiviteiten. Tennis, paardrijden, vissen, boogschieten of golf: de regio is een waar eldorado voor sporters middenin het groen. Wat je zeker niet mag missen is een dag ontspanning in en rond een van de kristalheldere bergmeren. Zowel in de Pflegersee, de Riessersei of de Eibsee kun je een duik nemen in het 100% natuurlijke zwembad, gevormd door het meer. De omringende bergreuzen weerspiegelen in het water, en het gefluit van vogels is het enige wat je hoort. Wondermooi! En als je nog nooit op een surfplank hebt gestaan voor een partijtje suppen of Stand Up Paddling, dan is het rustige water van de magische meren dé perfecte locatie om het uit te proberen.Meer info? Klik hier.