Wist je dat je aan de Oostzee of Baltische Zee de mooiste droomstranden van Duitsland vindt? Rügen, het grootste Duitse eiland, is geliefd omwille van de zon en zijn stranden. Maar liefst zestig kilometer goudgeel strand strekken zich verleidelijk voor je uit, en met 1.800 zonuren is Rügen het zonnigste deel van Duitsland. Maar ook op het vasteland vind je schitterende kustplaatsjes, zoals het pittoreske Heiligendamm. Idyllische zandstranden, karakteristieke 19de-eeuwse pieren en nostalgische strandstoelen flitsen je terug naar de tijd toen hier het kuurtoerisme ontstond.

© DZT/Francesco Carovillano

Het eiland Rügen herbergt nóg een natuurschat: het nationaal park Jasmund. Met zijn omvang van dertig vierkante kilometer is het naar Duitse normen eerder klein. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om dit unieke, nog volledig ongerepte stuk natuur te ontdekken. Vlak bij de zee vind je steile krijtrotsen, die soms tot 160 meter boven de zeespiegel uitsteken. Ze zijn vaak begroeid met eeuwenoude beukenbossen die beschermd zijn als Unesco Werelderfgoed. Talrijke wandel- en fietspaden leiden je naar de mooiste uitzichten in het natuurgebied, en met een beetje geluk spot je zelfs een zeldzame zeearend!

© DZT/Francesco Carovillano

Zin om volop de zeewind in je haar te voelen? Spring dan je fiets op en trap de ziel uit je lijf op een van de 9 lange-afstandspaden die doorheen Mecklenburg-Voor-Pommeren voeren. Dé absolute topper is het fietspad langs de kust, dat je over een afstand van 1.140 kilometer alle hoogtepunten van de Oostzeekust laat zien. Of ga voor het parcours langs de rivier de Elbe (410 kilometer), of het traject door de Mecklenburgische Seenplatte dat je langs meren zoals het grote zoetwatermeer Müritz of het meer van Schwerin voert.

© Tourismuszentrale Stralsund/Markus Kirchgessner

Mecklenburg-Voor-Pommeren biedt niet alleen natuur maar ook een grote brok cultuur. Die vind je onder andere in het historische Rostock of de indrukwekkende Hanzestad Stralsund. De best bewaard gebleven havenstad aan de Oostzee is een openluchtmuseum vol historische huizen. Hoofdstad Schwerin verovert zeker je hart met zijn middeleeuwse sfeer en met het fabelachtige Schloss Schwerin. Dat ziet er met zijn tientallen torentjes uit als een middeleeuws sprookjeskasteel. Binnen kun je je tijdens een rondleiding vergapen aan weelderig ingerichte zalen, en sfeervolle galerijen met portretten en kunstwerken.

© DZT/Francesco Carovillano

En niet alleen in Mecklenburg-Voor-Pommeren geniet je van prachtige natuur in Duitsland. Al het Duitse natuurschoon ontdekken doe je hier!

© DZT/MAD
Wist je dat je aan de Oostzee of Baltische Zee de mooiste droomstranden van Duitsland vindt? Rügen, het grootste Duitse eiland, is geliefd omwille van de zon en zijn stranden. Maar liefst zestig kilometer goudgeel strand strekken zich verleidelijk voor je uit, en met 1.800 zonuren is Rügen het zonnigste deel van Duitsland. Maar ook op het vasteland vind je schitterende kustplaatsjes, zoals het pittoreske Heiligendamm. Idyllische zandstranden, karakteristieke 19de-eeuwse pieren en nostalgische strandstoelen flitsen je terug naar de tijd toen hier het kuurtoerisme ontstond.Het eiland Rügen herbergt nóg een natuurschat: het nationaal park Jasmund. Met zijn omvang van dertig vierkante kilometer is het naar Duitse normen eerder klein. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om dit unieke, nog volledig ongerepte stuk natuur te ontdekken. Vlak bij de zee vind je steile krijtrotsen, die soms tot 160 meter boven de zeespiegel uitsteken. Ze zijn vaak begroeid met eeuwenoude beukenbossen die beschermd zijn als Unesco Werelderfgoed. Talrijke wandel- en fietspaden leiden je naar de mooiste uitzichten in het natuurgebied, en met een beetje geluk spot je zelfs een zeldzame zeearend!Zin om volop de zeewind in je haar te voelen? Spring dan je fiets op en trap de ziel uit je lijf op een van de 9 lange-afstandspaden die doorheen Mecklenburg-Voor-Pommeren voeren. Dé absolute topper is het fietspad langs de kust, dat je over een afstand van 1.140 kilometer alle hoogtepunten van de Oostzeekust laat zien. Of ga voor het parcours langs de rivier de Elbe (410 kilometer), of het traject door de Mecklenburgische Seenplatte dat je langs meren zoals het grote zoetwatermeer Müritz of het meer van Schwerin voert. Mecklenburg-Voor-Pommeren biedt niet alleen natuur maar ook een grote brok cultuur. Die vind je onder andere in het historische Rostock of de indrukwekkende Hanzestad Stralsund. De best bewaard gebleven havenstad aan de Oostzee is een openluchtmuseum vol historische huizen. Hoofdstad Schwerin verovert zeker je hart met zijn middeleeuwse sfeer en met het fabelachtige Schloss Schwerin. Dat ziet er met zijn tientallen torentjes uit als een middeleeuws sprookjeskasteel. Binnen kun je je tijdens een rondleiding vergapen aan weelderig ingerichte zalen, en sfeervolle galerijen met portretten en kunstwerken.En niet alleen in Mecklenburg-Voor-Pommeren geniet je van prachtige natuur in Duitsland. Al het Duitse natuurschoon ontdekken doe je hier!