Richard Wagner (°1813 - 1883) was een belangrijk vernieuwer in de muziek van zijn tijd. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera's, waarvoor hij ook zelf de teksten schreef. Hij streefde naar de ideale vereniging van woord, muziek en toneelspel.

Zijn muziekdrama's werden en worden nog steeds in een speciaal hiervoor gebouwd theater opgevoerd. Wie een kaartje wil bemachtigen voor de jaarlijkse Richard-Wagner-Festspiele komt op een jarenlange wachtlijst te staan. Het is dan ook een grote eer om als musicus uitgenodigd te worden om tijdens deze feesten te komen zingen of spelen.

Richard Wagner (°1813 - 1883) was een belangrijk vernieuwer in de muziek van zijn tijd. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera's, waarvoor hij ook zelf de teksten schreef. Hij streefde naar de ideale vereniging van woord, muziek en toneelspel.Zijn muziekdrama's werden en worden nog steeds in een speciaal hiervoor gebouwd theater opgevoerd. Wie een kaartje wil bemachtigen voor de jaarlijkse Richard-Wagner-Festspiele komt op een jarenlange wachtlijst te staan. Het is dan ook een grote eer om als musicus uitgenodigd te worden om tijdens deze feesten te komen zingen of spelen.