Elke maand krijgen wij vele vragen van onze lezers over Recht & Geld. En soms is een eenvoudige tip genoeg om honderden euro's per jaar te besparen. De Recht & Geld 2019 is een dag vol praktische lezingen die je stuk voor stuk geld kunnen opleveren. De inkom voor deze dag is slechts € 20. Je wordt ontvangen met koffie, kunt van een lunch genieten en in de middag staat er opnieuw koffie voor je klaar. Tenslotte ontvang je een goodiebag met leuke attenties en veel waardevolle informatie! Maar let op: Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je daarom vandaag nog in.

Programma Recht & Geld zaterdag 26 oktober 2019

Vanaf 9.00: Persoonlijke ontvangst en koffie

10.00 - 11.00 Kevin Desmet - Mijn erfenis naar de juiste personen

11.00 - 11.30 Dirk Vercoutter - duolegaat in praktijk

11.30 - 12.30 Danny Reweghs en Luc Van Den Borre - Haal alles uit je geld

12.30 - 13.30 Lunchpauze

13.30 - 14.30 An Deneffe en Caroline Audoor - Leven en ondernemen

14.30 - 15.00 Dieter Neirinck - Duurzaam investeren

15.00 - 15.30 Loïc De Cannière - Investeren met sociale impact

15.30 - 16.00 koffie-theepauze

16.00 - 17.00 Meester Lut Sommerijns - Hoe haal je het maximale uit je (toekomstig) pensioen

17.00 - 17.30 Uitreiking goodiebag

Elke conferentie eindigt met een vragenkwartier. Er bestaat de mogelijkheid om gedurende de dag met sprekers en partners van de dag te spreken.

Praktische info

Waar? Congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8, 1790 Affligem. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Wanneer? Zaterdag 26 oktober

De sprekers

Meester Kevin Desmet (specialist erfrecht)

De Belgische staat neemt altijd een behoorlijke hap uit een nalatenschap. Hoe zorg je er voor dat een erfenis zoveel mogelijk bij de personen en instanties van jouw keuze terecht komt?

Dirk Vercoutter(specialist duolegaat Oxfam)

Het duolegaat is een prachtige manier om geld aan een goed doel te schenken en daardoor nog meer aan je naasten te kunnen geven, omdat er minder belasting over het vermogen hoeft te worden betaald. Maar hoe gaat het concreet in zijn werk?

Danny Reweghs (directeur Strategie van Trends-Inside Beleggen) en Luc Van Den Borre (directeur van Cash)

Drie op de vier Belgen zou meer geld verdienen of bezitten als ze de basisbeginselen van geld, sparen, beleggen en belastingen zouden beheersen. Na deze lezing behoor je tot de Belgen die meer uit hun geld kunnen halen.

Meester Caroline Audoor (Vrouwen met vaart) en An Deneffe (Adviseur bij Landelijk infopunt vrouwen)

An en Caroline laten zien wat de financiële consequenties zijn van ingrijpende beslissingen als zelfstandig te gaan werken in plaats van in loondienst of als je besluit om je onderneming aan je kinderen te laten. Maar ook hoe je financieel de zaken goed kan regelen als je besluit te gaan scheiden of juist opnieuw gaat trouwen. Caroline en An vertellen boeiende en zeer interessant verhalen met concrete voorbeelden van mensen die hun leven in eigen hand namen.

Dieter Neirinck (Head of Personal Banking ING voor de regio Oost- en West-Vlaanderen)

Over duurzaam beleggen bestaat een hardnekkig vooroordeel: het zou ten koste gaan van financieel rendement. Maar niets is minder waar. Dieter Neirinck toont aan de hand van praktische voorbeelden hoe je kunt investeren in bedrijven en landen die rekening houden met alle stakeholders in de samenleving en hoe je daar de vruchten van plukt.

Loïc De Cannière (Founder & Managing Partner Incofin)

Met beleggingen in opkomende markten geniet je van zowel een financieel als sociaal rendement. Belgische ontwikkelingsfondsen hebben als doel zoveel mogelijk mensen met een laag inkomen te bereiken en te helpen, en de duurzaamheid van projecten te garanderen. Maar hoe vermijd je de risico's, en vind je de juiste expert?

Meester Lut Sommerijns (expert Pensioenrecht)

Het pensioen dat door de Belgische staat wordt uitgekeerd, is geen vetpot. Maar er bestaan verschillende manieren om er voor te zorgen dat je meer ontvangt. Lut Sommerijns presenteert aan de hand van zeer praktische voorbeelden wat je kunt doen voor en tijdens je pensioen om je inkomsten te verhogen.

© GF