Er zijn verschillende afstanden die voorzien zijn van voldoende rustposten waar de wandelaar kan genieten van een natje en een droogje aan democratische prijzen.

Speciaal voor jou werden er acht wandelroutes (4 km - 8 km - 12 km - 18 km - 26 km - 32 km - 42 km - 50 km) uitgestippeld. De uitgestippelde routes laten iedereen toe op eigen tempo te wandelen en de mooie natuur van de streek te verkennen.

4 km: rolstoelparcours - kidswandeling: wandeling met als eertse rustpost Ten Berg waar het musuem van Folklore gevestigd is. Met een geldige inschrijfkaart kan je dit museum gratis bezoeken (van 9.30 tot 16 uur). Doorheen het Breiveldepark wordt opnieuw de startplaats bereikt. Op deze wandeling is er voor de kinderen een zoektocht voorzien.

8 km: door de wijk Bevegem naar het centrum. Op de markt is er het eerste beeld van Graaf Egmont en kan je de crypte gratis bezoeken (van 9.30 tot 16 uur). Via de Heldenlaan gaat het dan naar het Egmontkasteel waar zich de bibliotheek en het 2de standbeeld van de graaf bevindt. De ridderzaal in het Egmontkasteel is met een geldige inschrijfkaart gratis te bezoeken (van 9.30 tot 16 uur). Door het Egmontpark en onder de spoorweg door bereik je de rustpost Ten Berg in Grotenberge. Terugkeren doe je door het Breiveldepark.

12 km: zelfde start als de 8 km maar na het Egmontkasteel wordt koers gezet naar Leeuwergem waar een rustpost voorzien is. Daarna wandel je door de wijk Wassenhove en het Breiveldepark terug naar de start.

18 km: idem als de 12 km waarbij na de rustpost Leeuwergem een omweg gemaakt wordt via Elene naar Oombergen met een tweede rustpost. De terugkeer is ongeveer dezelfde als bij de 12 km.

26 km: zelfde parcours als de 18 km maar na de rustpost in Oombergen wordt hier een lus gemaakt naar Sint-Lievens-Houtem waar zich een derde rustpost bevindt. Door Cotthem kom je opnieuw in Oombergen terecht.

32 km: deze afstand start via het centrum naar Grotenberge (rustpost), gaat via Elene rond Leeuwergem naar Oombergen. Van daaruit wordt een wijdere boog gemaakt door Hillegem om terug de start te bereiken.

42 km: dit volgt dezelfde omloop als de 32 km maar doet in Sint-Lievens-Houtem een lus die de wijk Steenberg en het Houtembos doorkruisen.

50 km: idem als de 42 km met een 2de lus in Sint-Lievens-Houtem die richting Letterhoutem en Vlierzele uitgaat.

Naar het gesmaakte voorbeeld van vorig jaar is er op de 50 km (inschrijvingsprijs 5 of 6 euro) opnieuw:

  • Bagagevervoer naar Oombergen.
  • Gratis bevoorrading op elke rustpost.
  • Aan de eindmeet een gratis abdijbier.

De zilveren en de gouden abonnees van Plus Magazine krijgen een leuke verrassing, kom dus zeker naar de Plus balie met je Plus Clubkaart!

Bovendien krijgt elke deelnemer aan de Plus Wandeldag op 30 mei een ZENIORBOX cadeau. Kom jouw exemplaar ophalen aan de Plus balie maar wacht niet te lang want OP = OP

© De Zeniorbox zet de acieve 50-pluser in de bloemetjes.

Binnenin vind je product samples, magazines, brochures en kortingsbonnen voor koken, lifestyle, gezondheid, lichaamsverzorging, gezonde voeding, kledij, reizen & uitstappen.

Daarmee kan je je voordeel doen!

© GF

Praktisch:

  • Wanneer: donderdag 30 mei, starten kan tussen 8 en 14 u.
  • Waar: Sporthal Bevegemse Vijvers, Bevegemse Vijvers, 9620 Zottegem met ruime parking.
  • Inschrijvingsgeld: Abonnees Plus Magazine en leden erkende wandelfederatie: € 1,50 (i.p.v. € 2) - 50 km: € 5 (leden) - € 6 (niet-leden). Voorinschrijvingen (niet verplicht) via onderstaande formulier, betaling gebeurt ter plaatse.