WhatsApp, dat in 2014 door Facebook werd overgenomen en meer dan een miljard gebruikers heeft, gaat met het videobellen de strijd aan met applicaties zoals FaceTime (Apple), Duo (Google), Skype (Microsoft) en Facebook Messenger. De nieuwe functie zal zowel op het besturingssyteem Android als op iOS en Windows Phone beschikbaar zijn.

"Vandaag kondigen wij de volgende stap aan in onze inspanningen om mensen te verbinden: WhatsApp-videobellen. In de komende dagen zullen de meer dan één miljard gebruikers van WhatsApp videogesprekken kunnen voeren met andere Android-, iPhone- en Windows Phone-gebruikers", zegt WhatsApp in een blogpost. "Wij willen deze functie beschikbaar maken voor iedereen, niet alleen voor diegenen die zich de duurste en nieuwste telefoons kunnen veroorloven of wonen in landen met de beste verbinding."

WhatsApp, dat in 2014 door Facebook werd overgenomen en meer dan een miljard gebruikers heeft, gaat met het videobellen de strijd aan met applicaties zoals FaceTime (Apple), Duo (Google), Skype (Microsoft) en Facebook Messenger. De nieuwe functie zal zowel op het besturingssyteem Android als op iOS en Windows Phone beschikbaar zijn. "Vandaag kondigen wij de volgende stap aan in onze inspanningen om mensen te verbinden: WhatsApp-videobellen. In de komende dagen zullen de meer dan één miljard gebruikers van WhatsApp videogesprekken kunnen voeren met andere Android-, iPhone- en Windows Phone-gebruikers", zegt WhatsApp in een blogpost. "Wij willen deze functie beschikbaar maken voor iedereen, niet alleen voor diegenen die zich de duurste en nieuwste telefoons kunnen veroorloven of wonen in landen met de beste verbinding."