Google lanceerde deze week samen met het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel en een aantal andere grote natuurhistorische musea een online platform waarop mensen oog in oog komen te staan met fascinerende museumstukken. Denk maar aan de lindercollectie in het natuurhistorisch museum in Londen, de biodiversiteitsmuur in dat van Berlijn, het oceaanleven in dat van New York, en hier in Brussel natuurlijk de wereldberoemde Iguanodons, een van de belangrijkste dinosaurusvondsten tot nu toe.

Gebruikers gaan in street view op ontdekkingstocht door de museumzalen en bladeren door de meest spectaculaire verzameling natuurwetenschappen op één plek.

200 specimens en 4 online expo's

Op het platform van het Museum voor Natuurwetenschappen zijn zo'n 200 specimens en archiefdocumenten te zien, en 4 thematische expo's speciaal gemaakt voor dit project: 'Verleden, heden en toekomst: de wonderen van de evolutie', 'De Iguanodons van Bernissart', 'Van Sahelanthropus tot Homo sapiens: hoe zagen onze voorouders eruit?' en 'Onze 250 Jaar Natuurwetenschappen'. Je leert er de meest intrigerende museumstukken kennen, zoals de Steen van Chaleux, de Mammoet van Lier, of de 'Sea rex' Hainosaurus Bernardi. Verhalen worden verteld aan de hand van tekst, hogeresolutiefoto's en video's, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Een virtueel bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen kan hier.

Het internationale Googleplatform met meerdere musea voor natuurwetenschappen vindt u hier.

Google lanceerde deze week samen met het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel en een aantal andere grote natuurhistorische musea een online platform waarop mensen oog in oog komen te staan met fascinerende museumstukken. Denk maar aan de lindercollectie in het natuurhistorisch museum in Londen, de biodiversiteitsmuur in dat van Berlijn, het oceaanleven in dat van New York, en hier in Brussel natuurlijk de wereldberoemde Iguanodons, een van de belangrijkste dinosaurusvondsten tot nu toe. Gebruikers gaan in street view op ontdekkingstocht door de museumzalen en bladeren door de meest spectaculaire verzameling natuurwetenschappen op één plek. Op het platform van het Museum voor Natuurwetenschappen zijn zo'n 200 specimens en archiefdocumenten te zien, en 4 thematische expo's speciaal gemaakt voor dit project: 'Verleden, heden en toekomst: de wonderen van de evolutie', 'De Iguanodons van Bernissart', 'Van Sahelanthropus tot Homo sapiens: hoe zagen onze voorouders eruit?' en 'Onze 250 Jaar Natuurwetenschappen'. Je leert er de meest intrigerende museumstukken kennen, zoals de Steen van Chaleux, de Mammoet van Lier, of de 'Sea rex' Hainosaurus Bernardi. Verhalen worden verteld aan de hand van tekst, hogeresolutiefoto's en video's, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.Een virtueel bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen kan hier.Het internationale Googleplatform met meerdere musea voor natuurwetenschappen vindt u hier.