© BELGA

Virtueel bezoekje aan de Eerste Minister

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Voortaan kan iedereen een kijkje nemen in het kantoor of de ambtswoning van premier Elio Di Rupo in de Wetstraat 16. Het is niet nodig om daarvoor naar Brussel te trekken, want het kan gewoon via computer, tablet of smartphone met Google Street View.

De functie “Street View” van de Amerikaanse internetgigant Google beperkt zich al lang niet meer tot een virtuele wandeling langs straten en pleinen. Het was al mogelijk om verschillende gerenommeerde musea te bezoeken van achter de computer, en ook het Witte Huis zette al op die manier zijn deuren dag en nacht open. Uiteraard gaat het om foto’s en geen live-beelden.

In de Wetstraat 16 zijn onder meer de traphal, vergaderzalen, het kantoor van de premier en de ministerraadzaal via Street View te bezoeken. Dat kan op volgend adres: http://goo.gl/maps/gdLI4.

In de Lambermont gaat het onder meer om de wintertuin, de grote vergaderzaal, de spiegelzaal en de traphal. De Lambermont is de ambtswoning van de eerste minister, maar premier Di Rupo woont er niet. De beelden van Lambermont vindt u hier: http://goo.gl/maps/1Pi4P

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content