"Het was al mogelijk om via de mobiele website m.nmbs.be een biljet aan te kopen, maar nu is de mobiele ticketing service ook beschikbaar via de app", aldus Crols. "Reizigers bestellen en betalen het ticket via de app en krijgen vervolgens een sms die ze aan de treinbegeleider laten zien."

Op de vraag of NMBS niet vreest dat de reizigers pas een ticket bestellen wanneer ze de treinbegeleider zien aankomen, antwoordt Crols dat de tijd tussen het bestellen van het biljet en de ontvangst van de sms voldoende lang is om dat te vermijden.

Biljetten die via de app (of de mobiele website) besteld worden, kosten evenveel als een ticket dat gekocht wordt aan het loket of aan een automaat.

Momenteel is de functie enkel beschikbaar voor de iPhone en iPad (het besturingssysteem iOS), maar ook de andere systemen zoals Android zullen volgen, zegt Crols nog.

"Het was al mogelijk om via de mobiele website m.nmbs.be een biljet aan te kopen, maar nu is de mobiele ticketing service ook beschikbaar via de app", aldus Crols. "Reizigers bestellen en betalen het ticket via de app en krijgen vervolgens een sms die ze aan de treinbegeleider laten zien." Op de vraag of NMBS niet vreest dat de reizigers pas een ticket bestellen wanneer ze de treinbegeleider zien aankomen, antwoordt Crols dat de tijd tussen het bestellen van het biljet en de ontvangst van de sms voldoende lang is om dat te vermijden. Biljetten die via de app (of de mobiele website) besteld worden, kosten evenveel als een ticket dat gekocht wordt aan het loket of aan een automaat. Momenteel is de functie enkel beschikbaar voor de iPhone en iPad (het besturingssysteem iOS), maar ook de andere systemen zoals Android zullen volgen, zegt Crols nog.