Ter gelegenheid van 100 Jaar Groote Oorlog, bracht Toerisme Scheldeland de strijd in de Groote Oorlog al tot leven in twee brochures: één met drie fietsroutes en één met drie wandelroutes die het oorlogsverleden van Aalst, Dendermonde, Zele, Lebbeke, Buggenhout, Puurs, Bornem en Sint-Amands blootleggen. Na het succes van de brochures is nu ook de digitale versie beschikbaar als gratis smartphone applicatie.

Fictieve personages doen hun verhaal

In de app wordt de geschiedenis verteld door fictieve personages die je meenemen in hun persoonlijke verhalen: van brandende steden, van spionnen en soldaten, van vernietigde bruggen... Naast de storytelling zorgen 3D-audiofragmenten, authentiek fotomateriaal en quizvragen onderweg voor een unieke ervaring.

Naast oorlogsverhalen biedt de app ook een overzicht met de belangrijkste toeristische locaties uit de regio. Een slaapplaats zoeken, een route combineren met een museumbezoek of even uitrusten in een café in de buurt is hierdoor eenvoudiger dan ooit.

De applicatie is beschikbaar in vier talen en kan je gratis downloaden in de Google Playstore en de Appstore. Er is ook een webapplicatie via app.scheldeland.be.

Ter gelegenheid van 100 Jaar Groote Oorlog, bracht Toerisme Scheldeland de strijd in de Groote Oorlog al tot leven in twee brochures: één met drie fietsroutes en één met drie wandelroutes die het oorlogsverleden van Aalst, Dendermonde, Zele, Lebbeke, Buggenhout, Puurs, Bornem en Sint-Amands blootleggen. Na het succes van de brochures is nu ook de digitale versie beschikbaar als gratis smartphone applicatie. In de app wordt de geschiedenis verteld door fictieve personages die je meenemen in hun persoonlijke verhalen: van brandende steden, van spionnen en soldaten, van vernietigde bruggen... Naast de storytelling zorgen 3D-audiofragmenten, authentiek fotomateriaal en quizvragen onderweg voor een unieke ervaring. Naast oorlogsverhalen biedt de app ook een overzicht met de belangrijkste toeristische locaties uit de regio. Een slaapplaats zoeken, een route combineren met een museumbezoek of even uitrusten in een café in de buurt is hierdoor eenvoudiger dan ooit. De applicatie is beschikbaar in vier talen en kan je gratis downloaden in de Google Playstore en de Appstore. Er is ook een webapplicatie via app.scheldeland.be.