Het onlineplatform wil orgaandonatie actief promoten en verwijst naar de lange wachtlijsten voor organen in Nederland. Als mensen het op hun profiel aangeven, gaan anderen erover nadenken en uiteindelijk ook zelf beslissen, is de verwachting.

Gebruikers kunnen op hun timeline-pagina de intentie om orgaandonor te zijn aangeven. Via Facebook kunnen ze zich uiteindelijk officieel registreren en staan ze echt te boek als donor. De mogelijkheid is er ook voor Facebookers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië.

"Social media, zoals Facebook, zijn een prachtig middel om dat soort informatie met elkaar te delen. Hopelijk stimuleert het veel mensen hierover na te denken en zich te registreren in het Donorregister", zei minister Schippers, de Nederlandse minister van Volksgezondheid.

Het onlineplatform wil orgaandonatie actief promoten en verwijst naar de lange wachtlijsten voor organen in Nederland. Als mensen het op hun profiel aangeven, gaan anderen erover nadenken en uiteindelijk ook zelf beslissen, is de verwachting. Gebruikers kunnen op hun timeline-pagina de intentie om orgaandonor te zijn aangeven. Via Facebook kunnen ze zich uiteindelijk officieel registreren en staan ze echt te boek als donor. De mogelijkheid is er ook voor Facebookers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië. "Social media, zoals Facebook, zijn een prachtig middel om dat soort informatie met elkaar te delen. Hopelijk stimuleert het veel mensen hierover na te denken en zich te registreren in het Donorregister", zei minister Schippers, de Nederlandse minister van Volksgezondheid.