De tabletcomputer met een scherm van 10,1 inch, die draaid op Windows RT komt nog voor het einde van het jaar op de markt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland.

De kenmerken gelijken zeer sterk op deze van de Surface van Microsoft. Verder heeft Nokia's tablet een camera van 6,7 megapixels met Carl Zeiss-lens vooraan en één van 2 megapixels achteraan, een RAM-geheugen van 2 GB, een interne opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar met een SD-kaartje)


Aan het toestel hangt een prijskaartje van 499 dollar (365 euro), exclusief belastingen en eventuele subsidies van mobiele aanbieders.

Nokia presenteerde verder een aantal nieuwe smartphones, waaronder twee modellen met een scherm van 6 inch. Nokia bereikte vorige maand overeenstemming met Microsoft over de verkoop van zijn mobieltjestak. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Nokia gaat zich na de verkoop van de gsm- en smartphoneactiviteiten concentreren op de netwerkactiviteiten.

De tabletcomputer met een scherm van 10,1 inch, die draaid op Windows RT komt nog voor het einde van het jaar op de markt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland. De kenmerken gelijken zeer sterk op deze van de Surface van Microsoft. Verder heeft Nokia's tablet een camera van 6,7 megapixels met Carl Zeiss-lens vooraan en één van 2 megapixels achteraan, een RAM-geheugen van 2 GB, een interne opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar met een SD-kaartje)Aan het toestel hangt een prijskaartje van 499 dollar (365 euro), exclusief belastingen en eventuele subsidies van mobiele aanbieders. Nokia presenteerde verder een aantal nieuwe smartphones, waaronder twee modellen met een scherm van 6 inch. Nokia bereikte vorige maand overeenstemming met Microsoft over de verkoop van zijn mobieltjestak. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Nokia gaat zich na de verkoop van de gsm- en smartphoneactiviteiten concentreren op de netwerkactiviteiten.