Nokia presenteert eerste tablet

22/10/13 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

Nokia heeft zijn eerste tablet onthuld. Met de Lumia 2520, die draait op Windows-software van Microsoft, dat onlangs de overname aankondigde van Nokia's gsm-divisie, wil het Finse bedrijf de concurrentie aangaan met de iPad van Apple en tablets die werken met het Android-besturingssysteem van Google.

De tabletcomputer met een scherm van 10,1 inch, die draaid op Windows RT komt nog voor het einde van het jaar op de markt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland.

De kenmerken gelijken zeer sterk op deze van de Surface van Microsoft. Verder heeft Nokia's tablet een camera van 6,7 megapixels met Carl Zeiss-lens vooraan en één van 2 megapixels achteraan, een RAM-geheugen van 2 GB, een interne opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar met een SD-kaartje)


Aan het toestel hangt een prijskaartje van 499 dollar (365 euro), exclusief belastingen en eventuele subsidies van mobiele aanbieders.

Nokia presenteerde verder een aantal nieuwe smartphones, waaronder twee modellen met een scherm van 6 inch. Nokia bereikte vorige maand overeenstemming met Microsoft over de verkoop van zijn mobieltjestak. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Nokia gaat zich na de verkoop van de gsm- en smartphoneactiviteiten concentreren op de netwerkactiviteiten.

Onze partners