Microsoft speelt met de vernieuwde Hotmail ook in op communicatietrends zoals sociale media en mobiele toestellen. Die hebben de manier waarop mensen e-mail gebruiken drastisch doen evolueren.

Hotmail was al geïntegreerd in de smartphones die werken met Windows Phone. Vanaf nu is er ook voor Android-toestellen een Hotmail-app beschikbaar.

Mensen communiceren tegenwoordig meer en meer via sociale media zoals Facebook. Daarom werden er functies ingebouwd om ook Facebook-mails te sorteren en filteren en op die manier een rommelige mailbox te vermijden.

15% minder spam

Elke dag worden er zowat 8 miljard spamboodschappen verstuurd. Met de invoering van de SmartScreen-filter konden er al 5,5 miljard tegengehouden worden. Door invoering van het 'Trusted Sender'-principe en door de strijd op te voeren via de Microsoft Digital Crimes Unit, is het gemiddelde spamvolume nu gereduceerd tot 0 à 3%.

Drie vierde van de e-mails die gebruikers aanzien als spam behoren in feite tot de categorie 'graymail'. Dit zijn legitieme berichten waarop de gebruiker zich ooit heeft geabonneerd maar waaraan hij sindsdien geen of minder behoefte heeft. Zowat de helft van alle mails die iedereen dagelijks ontvangt, behoren tot die categorie. Ze creëren een bijkomende hinderpaal om direct naar die berichten te gaan die u echt wilt lezen. Daarom introduceert Hotmail nu vijf nieuwe functies die een beter mailbeheer mogelijk maken, u toelaten om efficiënter te werken, en de strijd tegen 'graymail' te automatiseren:

  • Smart Newsletter filter: laat toe om nieuwsbrieven te markeren en ze in één enkele klik te verwijderen of u erop uit te schrijven.
  • Gebruik van categorieën en uitgebreid mappenbeheer: een ordelijke mailbox werkt veel efficiënter. Mails opslaan in verschillende folders wil daarbij al eens helpen. Hotmail maakt het nu mogelijk om boodschappen te categoriseren in de inbox zelf, wat erg tijdbesparend werkt.
  • Geautomatiseerde schoonmaak: mails blijven vaak een langer leven leiden in uw inbox en folders dan nodig is. Door de schoonmaakfunctie kunt u nu bepaalde oude mails automatisch verwijderen, net zoals oude nieuwsbrieven of aanbiedingen die al verlopen zijn. Voor gewone mails bestaat nu de mogelijkheid om alleen de laatste mail van een bepaald contact bij te houden.
  • Vlag in de top: mails die u gemarkeerd hebt met een vlaggetje blijven nu bovenaan de lijst met mails staan, zodat u nooit meer een prioritaire boodschap uit het oog verliest.
  • Onmiddellijke acties: die komen naar voor wanneer u met de cursor over een boodschap gaat. Op die manier kunt u een boodschap met één enkele muisklik verwijderen, markeren of 'sweepen'. Met 'sweep' kunt u eenvoudig groepen berichten selecteren en die van uw inbox naar de prullenbak of een aangewezen map 'sweepen'.

Onbeperkte opslag en tienmaal sneller

Hotmail biedt vanaf nu een virtueel onbeperkte opslagruimte. In de datacenters van Microsoft wordt wekelijks niet minder dan een petabyte (1000 terabyte) aan opslagruimte toegevoegd. Dat is ook nodig wanneer je weet dat Hotmail-gebruikers maandelijks zowat anderhalf miljard foto's en 350 miljoen Office-documenten versturen.

Hotmail is gemiddeld tienmaal sneller dan in 2006, dankzij het cachen van gegevens in de browser, het opladen van data voor de gebruiker ze opvraagt, en de overstap naar een asynchroon model voor bepaalde acties zoals het verwijderen van mail. Een mail openen gaat nu 18 keer sneller; een mail deleten zelfs 22 keer sneller.

Microsoft speelt met de vernieuwde Hotmail ook in op communicatietrends zoals sociale media en mobiele toestellen. Die hebben de manier waarop mensen e-mail gebruiken drastisch doen evolueren. Hotmail was al geïntegreerd in de smartphones die werken met Windows Phone. Vanaf nu is er ook voor Android-toestellen een Hotmail-app beschikbaar. Mensen communiceren tegenwoordig meer en meer via sociale media zoals Facebook. Daarom werden er functies ingebouwd om ook Facebook-mails te sorteren en filteren en op die manier een rommelige mailbox te vermijden.Elke dag worden er zowat 8 miljard spamboodschappen verstuurd. Met de invoering van de SmartScreen-filter konden er al 5,5 miljard tegengehouden worden. Door invoering van het 'Trusted Sender'-principe en door de strijd op te voeren via de Microsoft Digital Crimes Unit, is het gemiddelde spamvolume nu gereduceerd tot 0 à 3%.Drie vierde van de e-mails die gebruikers aanzien als spam behoren in feite tot de categorie 'graymail'. Dit zijn legitieme berichten waarop de gebruiker zich ooit heeft geabonneerd maar waaraan hij sindsdien geen of minder behoefte heeft. Zowat de helft van alle mails die iedereen dagelijks ontvangt, behoren tot die categorie. Ze creëren een bijkomende hinderpaal om direct naar die berichten te gaan die u echt wilt lezen. Daarom introduceert Hotmail nu vijf nieuwe functies die een beter mailbeheer mogelijk maken, u toelaten om efficiënter te werken, en de strijd tegen 'graymail' te automatiseren:Hotmail biedt vanaf nu een virtueel onbeperkte opslagruimte. In de datacenters van Microsoft wordt wekelijks niet minder dan een petabyte (1000 terabyte) aan opslagruimte toegevoegd. Dat is ook nodig wanneer je weet dat Hotmail-gebruikers maandelijks zowat anderhalf miljard foto's en 350 miljoen Office-documenten versturen. Hotmail is gemiddeld tienmaal sneller dan in 2006, dankzij het cachen van gegevens in de browser, het opladen van data voor de gebruiker ze opvraagt, en de overstap naar een asynchroon model voor bepaalde acties zoals het verwijderen van mail. Een mail openen gaat nu 18 keer sneller; een mail deleten zelfs 22 keer sneller.