"In september gaan we van start in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg", zo staat te lezen in de driemaandelijkse brief van Netflix aan zijn aandeelhouders.

Netflix zet daarmee zijn verovering van Europa verder. De Amerikaanse streamingdienst werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo'n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen. Veruit het grootste aantal Netflix-abonnees woont in thuisland VS (36 miljoen). Maar het aantal abonnees buiten de VS groeide naar 13,8 miljoen.

In Europa is Netflix sinds 2012 actief in Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Filand, Noorwegen en Zweden en sinds 2013 ook in Nederland. Vanaf september komen daar dus zes Europese landen bij, waaronder België.

De omzet van de streamingdienst bedroeg het tweede kwartaal 1,34 miljard dollar. Dat was iets hoger dan analisten hadden verwacht. De winst kwam uit op 71 miljoen dollar, terwijl die in het eerste kwartaal nog 29 miljoen dollar was.

Netflix produceert ook eigen series, waaronder "House of Cards" en "Orange Is the New Black". Die tweede is in alle markten de best bekeken Netflix-serie.

"In september gaan we van start in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg", zo staat te lezen in de driemaandelijkse brief van Netflix aan zijn aandeelhouders. Netflix zet daarmee zijn verovering van Europa verder. De Amerikaanse streamingdienst werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo'n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen. Veruit het grootste aantal Netflix-abonnees woont in thuisland VS (36 miljoen). Maar het aantal abonnees buiten de VS groeide naar 13,8 miljoen. In Europa is Netflix sinds 2012 actief in Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Filand, Noorwegen en Zweden en sinds 2013 ook in Nederland. Vanaf september komen daar dus zes Europese landen bij, waaronder België. De omzet van de streamingdienst bedroeg het tweede kwartaal 1,34 miljard dollar. Dat was iets hoger dan analisten hadden verwacht. De winst kwam uit op 71 miljoen dollar, terwijl die in het eerste kwartaal nog 29 miljoen dollar was. Netflix produceert ook eigen series, waaronder "House of Cards" en "Orange Is the New Black". Die tweede is in alle markten de best bekeken Netflix-serie.