Vandaag gebruik je altijd en overal je smartphone, voor van alles en nog wat. Dat lijkt wel verplicht. Je kan haast niet meer zonder. En die afhankelijkheid roept massa's vragen op.

Overal waar je kijkt zie je mensen met hun smartphone in de weer. Schermpjes lijken altijd en overal op te duiken. Maar kan je er ook echt verslaafd aan geraken?

Dilemma: je gaat ergens naartoe, maar je smartphone ligt aan de lader en is pas op tien procent. Vertrek je of wacht je? Als je hier 'ik vertrek' op antwoordt, ben je moediger dan een hoop Belgen. Nieuw onderzoek van OnePlus, toont namelijk aan dat een derde van ons er geen seconde aan denkt om het huis te verlaten als hun smartphone onder de twintig procent is.

Het geconnecteerde deurslot heeft de wind in de zeilen. De nieuwe sleutel is digitaal, zit in je smartphone, is handig en maakt nieuwe diensten mogelijk. Maar eerst die drempelvrees overwinnen.

Autopech op een landweg, in het holst van de nacht, ver van de bewoonde wereld. Met je smartphone als enige band met de beschaving. Had je gisteren die batterij maar opgeladen!

Een nieuwe manier om je telefoonnummer te stelen, en je bankrekening te plunderen, sim-swapping, is in opkomst. Wat is dat precies en wat kan je ertegen doen?

De Payconiq by Bancontact-app maakt contactloos betalen zó veel makkelijker. Zowel in een fysieke winkel en online, als onder vrienden. De app werd nu uitgebreid met de mogelijkheid om klantenkaarten op te slaan, het saldo van Monizze-cheques te bekijken en te betalen met vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Door het coronavirus is het videoscherm stilaan de manier geworden om contact te hebben met de buitenwereld. Helaas zie je er niet altijd op je best uit via de webcam. Hoe kan het beter? Zes tips.

Klanten in winkels en supermarkten doen er goed aan om zoveel mogelijk elektronisch te betalen, zo luidt één van de aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid, handelsfederatie Comeos en anderen. Bancontact Payconiq Company zet de verschillende mogelijkheden van digitaal betalen voor u op een rijtje.

Google wil almaar meer weten over alles en iedereen. Ook over jou. Sommige mensen vinden die spionage niet leuk en zouden de apps van de Amerikaanse reus liever niet gebruiken. Maar kunnen we nog wel zonder?

Bellen of sms'en vanuit België naar een ander land van de Europese Unie zal vanaf woensdag nog maximaal 19 eurocent per belminuut of 6 cent per sms mogen kosten. Het plafonneren van internationale gesprekken werd midden november goedgekeurd door het Europees parlement.

Net als computers zijn mobiele telefoons gegeerd bij virussen, oplichters en ander tuig met malafide bedoelingen.