Voor het onderzoek van Wijs werden 130 miljoen bezoeken op 76 Belgische websites geanalyseerd. Die sites krijgen maandelijks in totaal 4 miljoen bezoekers over de vloer. De resultaten werden vergeleken met een zelfde studie uit 2011 en 2012.

Opvallendste conclusie is dat één op de zes websitebezoeken gebeurt via een mobiel toestel: een smartphone of tabletcomputer. Dat is een verdubbeling tegenover 2012. Er zijn enkele redenen voor de toenemende populariteit.

De Belg koopt steeds meer smartphones en tabletcomputers. Volgens cijfers van het marktonderzoeksbureau GFK Retail gingen in de eerste helft van 2013 720.000 tablets over de toonbank, dubbel zoveel als een jaar eerder. Een op de drie Belgische gezinnen beschikt nu over een tabletcomputer.

Ook de concurrentie op de telecommarkt deed haar deel van het werk. De doorbraak van mobiel internet werd tot voor kort tegengehouden door de woekerprijzen die operatoren aanrekenden voor mobiel internet. Vandaag is mobiel surfen heel vaak inbegrepen in de prijs van het abonnement.

Voor het onderzoek van Wijs werden 130 miljoen bezoeken op 76 Belgische websites geanalyseerd. Die sites krijgen maandelijks in totaal 4 miljoen bezoekers over de vloer. De resultaten werden vergeleken met een zelfde studie uit 2011 en 2012. Opvallendste conclusie is dat één op de zes websitebezoeken gebeurt via een mobiel toestel: een smartphone of tabletcomputer. Dat is een verdubbeling tegenover 2012. Er zijn enkele redenen voor de toenemende populariteit. De Belg koopt steeds meer smartphones en tabletcomputers. Volgens cijfers van het marktonderzoeksbureau GFK Retail gingen in de eerste helft van 2013 720.000 tablets over de toonbank, dubbel zoveel als een jaar eerder. Een op de drie Belgische gezinnen beschikt nu over een tabletcomputer. Ook de concurrentie op de telecommarkt deed haar deel van het werk. De doorbraak van mobiel internet werd tot voor kort tegengehouden door de woekerprijzen die operatoren aanrekenden voor mobiel internet. Vandaag is mobiel surfen heel vaak inbegrepen in de prijs van het abonnement.