'Live verkeersinformatie' werd door Google al geïntroduceerd in 2008 voor een beperkt aantal landen. Af en toe werd de functie voor extra landen toegevoegd, maar nu zijn er het in één klap dus 13. Dat kondigde Google zelf aan op de blog van het Google Maps en Google Earth team. De verkeersinformatie wordt getoond als een extra 'laag' bovenop de bestaande kaarten. Gebruikers moeten de layer 'Verkeer' wel zelf even aanvinken; hetzij in de mobiele Android-applicatie, hetzij op de Google Maps site in een traditionele brwoser.

Eenmaal dat gebeurd is, kunt u 'live' volgen waar de files zich situeren. Wie in Google Maps een reisroute uitstippelt, een locatie ingeeft, of zich door de mobiele applicatie Google Maps Navigation naar zijn bestemming laat leiden, krijgt dan ook een route voorgeschoteld die rekening houdt met die vertragingen.

Naast de snelwegen, zijn ook de grote gewestwegen en de centrale verkeersassen in bijvoorbeeld Brussel opgenomen. In de browserversie van Google Maps kun je overigens ook files 'voorspellen'. Door de instellingen te wijzigen van 'live' naar een dag en een uur, kunt u verkeersinformatie tonen die gebaseerd is op data uit het verleden.

Wie de Belgische verkeersdata aan Google levert, is niet meteen bekend. Het Vlaams Verkeerscentrum heeft in ieder geval geen weet van afspraken. Mogelijk gaat het om een grotere Europese speler. Naast België wordt de functie immers ook uitgerold in 12 andere landen, waaronder Nederland, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Nuttig voor wie met de wagen op vakantie vertrekt.

Bron: Datanews

'Live verkeersinformatie' werd door Google al geïntroduceerd in 2008 voor een beperkt aantal landen. Af en toe werd de functie voor extra landen toegevoegd, maar nu zijn er het in één klap dus 13. Dat kondigde Google zelf aan op de blog van het Google Maps en Google Earth team. De verkeersinformatie wordt getoond als een extra 'laag' bovenop de bestaande kaarten. Gebruikers moeten de layer 'Verkeer' wel zelf even aanvinken; hetzij in de mobiele Android-applicatie, hetzij op de Google Maps site in een traditionele brwoser.Eenmaal dat gebeurd is, kunt u 'live' volgen waar de files zich situeren. Wie in Google Maps een reisroute uitstippelt, een locatie ingeeft, of zich door de mobiele applicatie Google Maps Navigation naar zijn bestemming laat leiden, krijgt dan ook een route voorgeschoteld die rekening houdt met die vertragingen. Naast de snelwegen, zijn ook de grote gewestwegen en de centrale verkeersassen in bijvoorbeeld Brussel opgenomen. In de browserversie van Google Maps kun je overigens ook files 'voorspellen'. Door de instellingen te wijzigen van 'live' naar een dag en een uur, kunt u verkeersinformatie tonen die gebaseerd is op data uit het verleden. Wie de Belgische verkeersdata aan Google levert, is niet meteen bekend. Het Vlaams Verkeerscentrum heeft in ieder geval geen weet van afspraken. Mogelijk gaat het om een grotere Europese speler. Naast België wordt de functie immers ook uitgerold in 12 andere landen, waaronder Nederland, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Nuttig voor wie met de wagen op vakantie vertrekt.Bron: Datanews