De productie van inkjetprinters wordt eind dit jaar al stopgezet, de vervaardiging van onder andere inktpatronen loopt nog tot eind 2015.
Lexmark-topman Paul Rooke zei dinsdag dat de beslissing moeilijk, maar noodzakelijk was. Al een paar jaar woedt een heuse prijzenoorlog tussen producenten van inkjetprinters. Bovendien daalt de vraag naar printers. De verkoop van inkjetprinters en toebehoren lag onlangs nog op een vijfde van de omzet van Lexmark, maar dat cijfer daalt de laatste tijd sterk.
"Lexmark is zich al geruime tijd aan het heroriënteren en heeft recentelijk diverse acquisities gedaan op de softwaremarkt", aldus Niels Priem, general manager Benelux. "De toekomst voor Lexmark ligt in het efficiënte beheer van documentenstromen bij onze klanten. De Beneluxafdeling richt zich voornamelijk op adviestrajecten."
Lexmark is een van de veteranen in de IT-sector. In de eerste helft van 2012 was hun omzet echter gedaald met 8 procent, tot 1,5 miljard euro. De winst van het bedrijf halveerde tot 100 miljoen dollar. Lexmark houdt in het huidige kwartaal rekening met een verdere daling. Door de inkjetafdeling stop te zetten, bespaart de producent 95 miljoen dollar per jaar, maar daartegenover staat een eenmalige belasting van 160 miljoen dollar.
De productie van inkjetprinters wordt eind dit jaar al stopgezet, de vervaardiging van onder andere inktpatronen loopt nog tot eind 2015. Lexmark-topman Paul Rooke zei dinsdag dat de beslissing moeilijk, maar noodzakelijk was. Al een paar jaar woedt een heuse prijzenoorlog tussen producenten van inkjetprinters. Bovendien daalt de vraag naar printers. De verkoop van inkjetprinters en toebehoren lag onlangs nog op een vijfde van de omzet van Lexmark, maar dat cijfer daalt de laatste tijd sterk. "Lexmark is zich al geruime tijd aan het heroriënteren en heeft recentelijk diverse acquisities gedaan op de softwaremarkt", aldus Niels Priem, general manager Benelux. "De toekomst voor Lexmark ligt in het efficiënte beheer van documentenstromen bij onze klanten. De Beneluxafdeling richt zich voornamelijk op adviestrajecten." Lexmark is een van de veteranen in de IT-sector. In de eerste helft van 2012 was hun omzet echter gedaald met 8 procent, tot 1,5 miljard euro. De winst van het bedrijf halveerde tot 100 miljoen dollar. Lexmark houdt in het huidige kwartaal rekening met een verdere daling. Door de inkjetafdeling stop te zetten, bespaart de producent 95 miljoen dollar per jaar, maar daartegenover staat een eenmalige belasting van 160 miljoen dollar.