Leuke apps voor uw smartphone op vakantie

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Enkele applicaties op uw smartphone kunnen uw vakantie nog een stuk leuker en comfortabeler maken. 10 slimme mobiele hulpjes!

Google Maps Navigatie

Google Maps navigatie bestaat voorlopig alleen voor androïd. Het is een gratis app met ontzettend veel mogelijkheden. Met deze toepassing stippelt u probleemloos de route uit naar elk monument dat u wilt bezoeken. Dankzij de ingebouwde Street View weet u meteen of u precies op de goede plek zit. Google Maps Navigatie heeft spraakbesturing wat de veiligheid achter het stuur aardig ten goede komt. Ook live verkeersinformatie behoort tot de mogelijkheden.
In de offline modus kunt u zonder internet een route berekenen.

Voor iPhone, Blackberry en Nokia kunt u wel een route uitstippelen met Google Maps, maar bestaat er nog geen navigatietoepassing.

Prijs van de app: gratis – Dataverbruik

Booking.com

Vertrekt u op reis met de wagen en ziet u wel waar u uitkomt? Dan moeten er onderweg nog overnachtingsplaatsen gezocht worden. Met Booking.com kunt u hotels zoeken, foto’s van het hotel bekijken, nalezen wat vorige bezoekers ervan vonden en indien het u bevalt ook meteen boeken. De app werkt in combinatie met het gps-signaal en Google Maps zodat u precies weet waar u heen moet en hoe u er geraakt. Deze applicatie bestaat voor androïd en iPhone.

Prijs van de app: gratis – Dataverbruik

Wikitude World Browser

Wilt u onderweg meer te weten komen over de bezienswaardigheden op uw route, dan moet u zeker deze app op uw smartphone installeren. U schakelt de gps-functie van uw toestel in, richt gewoon de camera van uw smartphone op het monument of bouwwerk waarover u graag iets meer zou vernemen en Wikitude vertelt het u. restaurants en winkels in de buurt... Wikitude vertelt het u allemaal. Deze app bestaat enkel voor androïd.

Prijs van de app: gratis – Dataverbruik

Wi-Fi finder

U hebt geen mobiel internetbereik of wilt graag wat besparen op uw dataverbruik in het buitenland, dan is het altijd handig om gebruik te kunnen maken van een draadloze hotspot in de buurt. Wi-Fi Finder spoort via uw gps-locatie alle gratis en betalende wifi-toegangspunten in uw buurt. Om gebruik te kunnen maken van deze toepassing zonder gps kunt u ook de volledige database naar uw smartphone downloaden. Deze app bestaat voor iPhone en androïd.

Prijs van de app: gratis – Geen dataverbruik

uPackingList

Net voor u op vakantie vertrekt, moeten er vaak nog heel wat dingen gebeuren zodat het inpakken soms overhaast moet gebeuren. Om ervoor te zorgen dat u onderweg niet tot de vaststelling komt dat u de helft vergeten bent, is er uPackingList. De lijstjes kunnen zeer gedetailleerd worden uitgewerkt.

Prijs van de app: gratis voor androïd en iPhone beperkte versie; ? 1,59 voor iPhone volledige versie – Geen dataverbruik

ATM Hunter

Niemand loopt tegenwoordig nog graag met veel contant geld op zak. Meestal hoeft dat ook niet, want op de meeste plekken van onze aardbol is altijd wel een geldautomaat in de buurt te vinden.... Tenzij op het moment dat u die dringen nodig hebt. ATM Hunter zoekt op basis van uw gps-signaalwaar in de buurt u een geldautomaat kunt vinden. Zoeken op adres is eveneens mogelijk. En natuurlijk vertelt de navigator u meteen ook hoe u er precies geraakt. Deze app bestaat voor androïd, iPhone en Blackberry.

Prijs van de app: gratis – Dataverbruik

Lonely Planet gids

De Lonely Planet gidsen kent u vast wel. Van elke grote stad ter wereld bestaat wel een gids die u alle wetenswaardigheden en nuttige adressen overzichtelijk voorschotelt. De Lonely Planet gidsen zijn echter ook te raadplegen op uw smartphone, tenminste als dat een iPhone is of een smartphone met androïd. U installeert gratis de algemene app, waarna u de stedenboekjes afzonderlijk kunt aanschaffen.

Prijs van de app: gratis; per gids ? 0,72 voor androïd en ? 4,99 voor iPhone- Geen dataverbruik

Lonely Planet Phrasebook

Superhandig indien u de taal niet spreekt van het land waar u heen gaat, zijn de zinnenboeken van Lonely Planet. Per categorie kunt u essentiële kant-en-klare zinnen opzoeken die door de app ook nog eens uitgesproken worden. Van tientallen talen is er een Phrasebook-app beschikbaar.

Prijs van de app: ? 4,21 voor androïd en ? 4,99 voor iPhone – Geen dataverbruik

Oanda Currency converter

Wij zijn de euro intussen goed gewoon geraakt. Zo gewoon zelfs dat het een hele aanpassing is wanneer we op reis gaan naar een land dat de euro niet gebruikt. Een prachtige jurkje in een Noorse vitrine bijvoorbeeld, hoeveel kost dat nu eigenlijk? Oanda Currency Converter vertelt het u meteen. 190 muntsoorten kunnen worden omgerekend. Deze app bestaat voor iPhone, androïd, Blackberry en Windows mobile.

Prijs van de app: gratis – Dataverbruik

Skype

Gratis bellen vanuit het buitenland kunt u doen met Skype. Maar overal aan computer meenemen is niet altijd handig. Met deze app op uw smartphone kunt u beeldbellen, chatten en foto’s verzenden via het 3G-netwerk en wifi. Denk er wel aan dat u natuurlijk uw dataverkeer wel betaalt. Echt gratis is het dus enkel als u eerst op zoek gaat naar een gratis hotspot. Skype is beschikbaar voor iPhone, androïd, Blackberry en Symbian.

Prijs van de app: gratis – Dataverbruik

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content