"Pop, rock, dance... Het genre maakt niet uit", aldus Klara. "Wie zijn persoonlijke lijst aanklikt, krijgt meteen een aantal suggesties van klassieke muziek die erbij aansluit."

Klarafy gebruikt voor het algoritme bepaalde aanknopingspunten zoals genre, muzikale stemming, bepaalde instrumenten en stemtypes. Op basis van die voorkeuren wordt een lijst samengesteld met klassieke muziek. De luisteraar krijgt ook een woordje uitleg over de selectie en waarom de gekozen stukken aansluiten bij zijn playlist.

Klara hoopt met het initiatief mensen enthousiast te maken voor klassieke muziek. "Klassieke muziek omvat maar liefst tien eeuwen muziek. Voor vele mensen is dat een onoverzichtelijk kluwen. Ze beseffen niet dat er wellicht heel wat stukken bestaan die ze best wel mooi zouden vinden. Klarafy laat die groep klassieke muziek ontdekken op een nieuwe, makkelijke manier", klinkt het.

Je kan de webtoepassing vinden op www.klarafy.be of op www.klara.be

"Pop, rock, dance... Het genre maakt niet uit", aldus Klara. "Wie zijn persoonlijke lijst aanklikt, krijgt meteen een aantal suggesties van klassieke muziek die erbij aansluit."Klarafy gebruikt voor het algoritme bepaalde aanknopingspunten zoals genre, muzikale stemming, bepaalde instrumenten en stemtypes. Op basis van die voorkeuren wordt een lijst samengesteld met klassieke muziek. De luisteraar krijgt ook een woordje uitleg over de selectie en waarom de gekozen stukken aansluiten bij zijn playlist. Klara hoopt met het initiatief mensen enthousiast te maken voor klassieke muziek. "Klassieke muziek omvat maar liefst tien eeuwen muziek. Voor vele mensen is dat een onoverzichtelijk kluwen. Ze beseffen niet dat er wellicht heel wat stukken bestaan die ze best wel mooi zouden vinden. Klarafy laat die groep klassieke muziek ontdekken op een nieuwe, makkelijke manier", klinkt het. Je kan de webtoepassing vinden op www.klarafy.be of op www.klara.be