De bank-verzekeraar gaat er prat op de eerste bank in België te zijn die biometrie introduceert in een applicatie voor mobiel bankieren.

De nieuwe functionaliteit zou sneller, vloeiender en minstens even veilig zijn als de klassieke identificatiecodes. In een eerste fase is ze enkel beschikbaar voor cliënten van ING die beschikken over een bepaalde smartphone van het merk Apple (iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus).

ING gaf woensdag tijdens een persconferentie ook aan dat het gebruik van smartphones en tablets voor kleine bankverrichtingen toeneemt bij de Belgische bevolking. Vandaag beschikt de helft van de Belgen over een mobiel apparaat. Van hen geeft 58 procent aan dat bankapplicaties een van de voornaamste redenen zijn voor het gebruik van internet, voor sociale media (47 procent).

ING België kondigde ook nieuwe functionaliteiten aan voor zijn applicatie "ING smart banking", zoals de mogelijkheid voor gebruikers om een afspraak in een agentschap te plannen of een pensioenspaarplan
te openen.

De bank-verzekeraar gaat er prat op de eerste bank in België te zijn die biometrie introduceert in een applicatie voor mobiel bankieren. De nieuwe functionaliteit zou sneller, vloeiender en minstens even veilig zijn als de klassieke identificatiecodes. In een eerste fase is ze enkel beschikbaar voor cliënten van ING die beschikken over een bepaalde smartphone van het merk Apple (iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus). ING gaf woensdag tijdens een persconferentie ook aan dat het gebruik van smartphones en tablets voor kleine bankverrichtingen toeneemt bij de Belgische bevolking. Vandaag beschikt de helft van de Belgen over een mobiel apparaat. Van hen geeft 58 procent aan dat bankapplicaties een van de voornaamste redenen zijn voor het gebruik van internet, voor sociale media (47 procent). ING België kondigde ook nieuwe functionaliteiten aan voor zijn applicatie "ING smart banking", zoals de mogelijkheid voor gebruikers om een afspraak in een agentschap te plannen of een pensioenspaarplan te openen.