Je wachtwoord, da's zoals je sleutel

Eén februari was 'Change Your Password Day' en op 3 mei komt 'Password Day' eraan: twee data die de aandacht vestigen op het essentiële belang van je wachtwoord als sleutel tot je digitale geluk.

Kent u deze 8 handige mogelijkheden in Windows 10 al?

Het besturingssysteem Windows bestaat inmiddels al 32 jaar, en in die tijd heeft het systeem een heleboel toepassingen verzameld. Hier volgen acht handige truukjes in Windows 10 die u misschien niet kent, maar zeker een keer moet uitproberen.

Een apparaat voor elke taak

Surfen, muziek afspelen, mailen... de computer, de tablet, de smartphone, ze kunnen het allemaal. Maar sommige hebben er meer aanleg voor dan andere.

Handige tips voor Windows 10

In Windows 10 zitten heel wat handigheidjes die het werken met de computer makkelijker maken. We zetten er een aantal voor u op een rijtje.

Schiphol test eenvoudig aan boord gaan via gezichtsherkenning

Luchthaven Schiphol en KLM zijn samen een proef gestart met vrijwillig 'biometrisch boarden': eenmalig boarden zonder je instapkaart en paspoort te laten zien. De passagier gaat snel en eenvoudig aan boord van het vliegtuig via een apart poortje dat de passagier herkent aan het gezicht.

Safer Internet Day: Kies een veilig wachtwoord

Wachtwoorden zijn uw toegang tot uw accounts op internet, of het nu gaat om e-mail of andere diensten. Ze zijn dan ook een geliefd doelwit van criminelen. Het maken van een sterk wachtwoord is daarom belangrijk. Maar hoe doet u dat best?

Veel voorkomende computerproblemen opgelost

Het gaat áltijd goed... totdat het fout gaat. Zo is het ook met computers. Maar zelfs als de apparatuur hapert, is er vaak wat aan te doen. Vier veel voorkomende problemen én oplossingen op een rij.

Opslaan op een externe harde schijf

Lange tijd werden gegevens buiten de computer opgeslagen op cd en dvd. Dat was vaak een hoop gedoe gezien de beperkte capaciteit. De externe harde schijf bracht daar verandering in. Want: snel, makkelijk te gebruiken en veel ruimte.

Gratis computergids: fotobewerking met Windows 10

Nu we digitaal foto's maken, nemen we er heel wat meer. Maar soms is net die foto van dat ene unieke moment niet helemaal perfect. Mits enige bewerking valt daar aan te verhelpen. In deze gratis downloadbare minigids leert u hoe u foto's bewerkt met Windows 10.

Welkom in de cloud

Bestanden en foto's niet opslaan op de eigen computer, laptop of tablet, maar via het internet. Het is een van de veelgebruikte toepassingen van cloud computing. Wat is dit precies en is het handig?

Crapware: troep op je computer

Wel eens gemerkt dat op een nieuwe merkcomputer allerhande programma's stonden waar u niet om had gevraagd: crapware. Wat is het precies en hoe komt u weer van deze troep af?

Windows 10 Anniversary update komt er op 2 augustus

Windows 10 blaast zijn eerste kaarsje uit. En of de update naar deze nieuwe versie van Windows nu al te agressief werd doorgevoerd even terzijde gelaten, draaien intussen toch al 350 miljoen toestellen op Windows 10. Op 2 augustus brengt Microsoft de Anniversary update uit.

Een op de vier Belgen maakt nooit back-up

Ongeveer een op de vier Belgen geeft aan nooit een back-up te maken van persoonlijke gegevens op zijn of haar computer en bijna de helft raakte al eens digitale privégegevens kwijt. Dat zijn enkele bevindingen uit een onderzoek van databeheerder Merak, naar aanleiding van de World Backup Day op 31 maart.

Een back-up maken van uw tablet

Wil je niet graag al je favoriete foto's, video's en andere informatie, die je opgeslagen hebt op jouw tablet verliezen, dan doe je er goed aan je tablet zo in te stellen dat er regelmatig automatische back-ups worden gemaakt of moet je er aan denken dat op gezette tijden manueel te doen.