Digitaal uitgewisselde documenten, privé of professioneel, moeten compatibel zijn met Microsoft Office. Dat kantoorsoftwarepakket blijft de norm, maar er zijn alternatieven.

Door het coronavirus is het videoscherm stilaan de manier geworden om contact te hebben met de buitenwereld. Helaas zie je er niet altijd op je best uit via de webcam. Hoe kan het beter? Zes tips.

Eén februari was 'Change Your Password Day' en op 3 mei komt 'Password Day' eraan: twee data die de aandacht vestigen op het essentiële belang van je wachtwoord als sleutel tot je digitale geluk.

Het besturingssysteem Windows bestaat inmiddels al 32 jaar, en in die tijd heeft het systeem een heleboel toepassingen verzameld. Hier volgen acht handige truukjes in Windows 10 die u misschien niet kent, maar zeker een keer moet uitproberen.

Surfen, muziek afspelen, mailen... de computer, de tablet, de smartphone, ze kunnen het allemaal. Maar sommige hebben er meer aanleg voor dan andere.

In Windows 10 zitten heel wat handigheidjes die het werken met de computer makkelijker maken. We zetten er een aantal voor u op een rijtje.

Luchthaven Schiphol en KLM zijn samen een proef gestart met vrijwillig 'biometrisch boarden': eenmalig boarden zonder je instapkaart en paspoort te laten zien. De passagier gaat snel en eenvoudig aan boord van het vliegtuig via een apart poortje dat de passagier herkent aan het gezicht.

Wachtwoorden zijn uw toegang tot uw accounts op internet, of het nu gaat om e-mail of andere diensten. Ze zijn dan ook een geliefd doelwit van criminelen. Het maken van een sterk wachtwoord is daarom belangrijk. Maar hoe doet u dat best?

Het gaat áltijd goed... totdat het fout gaat. Zo is het ook met computers. Maar zelfs als de apparatuur hapert, is er vaak wat aan te doen. Vier veel voorkomende problemen én oplossingen op een rij.

Lange tijd werden gegevens buiten de computer opgeslagen op cd en dvd. Dat was vaak een hoop gedoe gezien de beperkte capaciteit. De externe harde schijf bracht daar verandering in. Want: snel, makkelijk te gebruiken en veel ruimte.

Nu we digitaal foto's maken, nemen we er heel wat meer. Maar soms is net die foto van dat ene unieke moment niet helemaal perfect. Mits enige bewerking valt daar aan te verhelpen. In deze gratis downloadbare minigids leert u hoe u foto's bewerkt met Windows 10.

Bestanden en foto's niet opslaan op de eigen computer, laptop of tablet, maar via het internet. Het is een van de veelgebruikte toepassingen van cloud computing. Wat is dit precies en is het handig?

Wel eens gemerkt dat op een nieuwe merkcomputer allerhande programma's stonden waar u niet om had gevraagd: crapware. Wat is het precies en hoe komt u weer van deze troep af?

Windows 10 blaast zijn eerste kaarsje uit. En of de update naar deze nieuwe versie van Windows nu al te agressief werd doorgevoerd even terzijde gelaten, draaien intussen toch al 350 miljoen toestellen op Windows 10. Op 2 augustus brengt Microsoft de Anniversary update uit.