HP kondigt ultraportables met Windows 8 aan

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

HP brengt na ultrabooks en all-in-one-computers nu een Envy-laptop en twee Pavilion Sleekbooks uit met Windows 8. Dat meldt Tweakers.net.

De nieuwe Envy-laptop krijgt het typenummer m4 en is opgetrokken rond een Core i3- of Core i5-processor van Intel. De laptop is voorzien van een 14″-beeldscherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Een externe display kan worden aangestuurd met behulp van Intels draadloze Wireless Display-technologie.
De laptop is voorzien van 8 GB werkgeheugen en een harde schijf van 1 TB, maar er kan ook voor een SSD worden gekozen. De behuizing van de Envy m4 is van geborsteld aluminium en de accu zou acht uur lang meekunnen. De laptop is verkrijgbaar voor 900 dollar zodra Windows 8 uitkomt op 26 oktober.

Goedkoper

In het iets goedkopere segment heeft HP twee Pavilions aangekondigd, die eveneens verschijnen op de introductiedatum van Windows 8. De Sleekbook 14 gaat dan 500 dollar kosten, terwijl voor de Sleekbook 15.560 dollar moet worden betaald.
De Sleekbook 14 beschikt over een 14″-scherm, terwijl de Sleekbook 15 een 15,6″-scherm heeft. De 14″-versie wordt aangedreven door een AMD Trinity-apu, terwijl de 15″-versie een Intel Ivy Bridge-processor aan boord heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content